Η Δανία βρήκε τρόπο για να αντικαταστίσει το ρώσικο φυσικό αέριο!

nisia
Spread the love

Η Δανία ετοιμάζεται να δημιουργήσει το πρώτο τεχνητό «ενεργειακό νησί» στον κόσμο.

Zaful WW

Καθώς εντείνονται οι έριδες με τη Ρωσία, η Δανία σχεδιάζει να κατασκευάσει κι άλλο ένα νησί, αξιοποιώντας τους τεράστιους αιολικούς πόρους στη Βόρεια και τη Βαλτική Θάλασσα.

Google news

Οι υπεράκτιες ανεμογεννήτριες γύρω από τα νησιά θα είναι σε θέση να παρέχουν πράσινη ηλεκτρική ενέργεια με δυνατότητα τροφοδοσίας τουλάχιστον πέντε εκατομμυρίων σπιτιών.

Ο Dan Jørgensen, υπουργός Κλίματος, Ενέργειας και Κοινής Ωφέλειας της χώρας, δήλωσε ότι η Δανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εξαλείψουν την εξάρτησή τους από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα «το συντομότερο δυνατό», αναφέρει το offshoreWIND.biz. Η Δανία εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει προσωρινά την παραγωγή φυσικού αερίου, ώστε η Ευρώπη να σταματήσει να χρησιμοποιεί εν τω μεταξύ τη ρωσική ενέργεια, αναφέρει το Bloomberg.

Λειτουργώντας ως πράσινα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας στη θάλασσα, τα νησιά αναμένεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη σταδιακή κατάργηση των πηγών ενέργειας από ορυκτά καύσιμα στη Δανία και την Ευρώπη.

Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ενός τεχνητού νησιού στη Βόρεια Θάλασσα, το οποίο θα χρησιμεύσει ως κόμβος για υπεράκτια αιολικά πάρκα που θα παρέχουν ενέργεια 3 GW, με δυνατότητα μακροπρόθεσμης επέκτασης στα 10 GW.

Το ενεργειακό νησί στη Βαλτική Θάλασσα θα είναι το Bornholm, όπου οι ηλεκτροτεχνικές εγκαταστάσεις στο νησί θα χρησιμεύσουν ως κόμβος για υπεράκτια αιολικά πάρκα στα ανοικτά της ακτής που θα παρέχουν ενέργεια 2 GW


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα