Πάνω από 170000 ψηφοφόροι θα συμμετέχουν τελικά στη ψηφοφορία των εκλογών του ΠΑΣΟΚ!

pasok kinal
Spread the love

Πάνω από 170 χιλιάδες μέλη του Κινήματος Αλλαγής ψήφισαν για το όνομα, τους Συνέδρους και τις ηγεσίες στις οργανώσεις. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συντριπτική πλειονότητα των ψηφοφόρων – ίσως και το 90%+- επέλεξε το όνομα ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, με σύμβολο τον ήλιο. Η καταμέτρηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες στα 600 εκλογικά κέντρα της χώρας, όπου η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη της Χαριλάου Τρικούπη και μάλιστα σε κάποιες περιοχές ήταν παρόμοια ή μεγαλύτερη σε ποσοστό από εκείνη του Δεκέμβρη για την εκλογή ηγεσίας. Η μεγάλη συμμετοχή ώθησε την Χαριλάου Τρικούπη να παρατείνει τη διαδικασία έως τις 20:00 ενώ σε κάποια εκλογικά κέντρα οι κάλπες έκλεισαν στις 21:00.

Gshopper Many GEOs

Από τις 7 το πρωί οι ουρές που σχηματίστηκαν ειδικότερα στο λεκανοπέδιο Αττικής, Κρήτη και Αχαΐα ήταν τεράστιες. Δεν ήταν λίγες οι φορές που χρειάστηκαν κάποια εκλογικά κέντρα νέα ψηφοδέλτια επειδή είχαν εξαντληθεί. Τα πρώτα δεδομένα δείχνουν ότι με συντριπτική διαφορά προκρίνεται η ονομασία του κόμματος «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής» με σήμα τον πράσινο ήλιο.

Google news

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, νωρίτερα σήμερα, αφού ψήφισε στο εκλογικό κέντρο της Νέας Σμύρνης στη μια το μεσημέρι υπογράμμισε ότι η σημερινή μέρα δίνει μια νέα ψήφο εμπιστοσύνης στην νέα προσπάθεια του κόμματος. «Σήμερα επιλέγουμε το όνομα μας ξαναπιάνοντας το νήμα της ιστορίας μας», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Αρκετοί εκτιμούν ότι η μεγάλη συμμετοχή οφείλεται και στις νέες εγγραφές μελών/φίλων του κόμματος. Σε κάθε περίπτωση, η Χαριλάου Τρικούπη αποτιμά την σημερινή ημέρα ως επιτυχημένη και μια ημέρα γιορτής, μόλις δύο εβδομάδες πριν από το Συνέδριο του κόμματος που θα διεξαχθεί στις 20-22 Μαϊου στο γήπεδο Tae Kwo Do στο Φάληρο.

Εκείνες τις ημέρες όπως τονίζουν στελέχη της παράταξης θα γίνει το πρώτο βήμα για την επόμενη μέρα του κόμματος. Στόχος είναι όπως επισημαίνουν να είναι ένα συνέδριο «νέας εποχής» που θα συνδυάζει την παράδοση με την τεχνολογία. Την Παρασκευή 20 Μαΐου αναμένεται να μιλήσει ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, στο στάδιο του TAE KWO DO περίπου στις 7 το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες θα χαιρετήσουν, μεταξύ άλλων, αρχηγοί άλλων σοσιαλιστικών κομμάτων του εξωτερικού ενώ θα βρεθούν και εκπρόσωποι των ελληνικών κομμάτων. Παράλληλα, θα προβληθούν δύο βίντεο το ένα θα είναι αφιερωμένο στην μνήμη της αείμνηστης προέδρου, Φώφης Γεννηματά. Το δεύτερο θα είναι μια ιστορική αναδρομή στον προοδευτικό χώρο που θα ξεκινά από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου και θα καταλήγει στο σήμερα διάρκειας περίπου 2,5 λεπτών. Ταυτόχρονα σε άλλους χώρους του σταδίου θα γίνονται παράλληλες δράσεις. Μεταξύ άλλων, θα υπάρχει ειδικός χώρος για εθελοντική αιμοδοσία.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα