Οι Ρώσοι εκτόξευσαν πύραυλο και κανείς δε ξέρει τον λόγω πίσω από αυτό!

mod russia
Spread the love

Μυστικό στρατιωτικό διαστημόπλοιο εκτόξευσε η Ρωσία σε τροχιά γύρω από τη Γη χρησιμοποιώντας τον νέο ρωσικό πύραυλο Angara 1.2. Σύμφωνα με την Daily Mail, φημολογείται ότι είναι ένα δορυφορικό σύστημα ραντάρ που πρόκειται να το χρησιμοποιήσουν στον πόλεμο με την Ουκρανία.

Blackshark WW

Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στο Plesetsk Cosmodrome στην πόλη Mirny στις 29 Απριλίου. Το βίντεο της νυχτερινής εκτόξευσης δείχνει τον πύραυλο να περνάει στον ουρανό από μια απομακρυσμένη τοποθεσία.

Google news

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε στις 30 Απριλίου: «Από το Κρατικό Δοκιμαστικό Κοσμοδρόμιο του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (Plesetsk Cosmodrome) στην περιοχή του Αρχάγγελσκ, το πλήρωμα μάχης των Διαστημικών Δυνάμεων εκτόξευσε επιτυχώς ένα πύραυλο Angara-1.2 με διαστημόπλοιο προς το συμφέρον του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.»

Το διαστημόπλοιο ονομάστηκε «Kosmos 2555» μετά την επιτυχή εκτόξευση.

«Έχει δημιουργηθεί και διατηρηθεί σταθερή επικοινωνία με το διαστημόπλοιο και τα συστήματά του λειτουργούν κανονικά», αναφέρει η δήλωση.

Συνολικά, περισσότερα από 30 επίγεια όργανα μέτρησης και πάνω από 50 πληρώματα μάχης της 15ης Στρατιάς Αεροδιαστημικών Δυνάμεων (Ειδικού Σκοπού) συμμετείχαν στη διασφάλιση της εκτόξευσης του διαστημικού σκάφους του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.

Η εκτόξευση αυτή έγινε λίγες μέρες αφότου η Ρωσία αποχώρησε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα