Το Μετρό της Θεσσαλονίκης επιτέλους έρχεται!

metro thessalonikis
Spread the love

Βίντεο με τα δοκιμαστικά δρομολόγια στο μετρό Θεσσαλονίκης δημοσίευσε στα social media ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Cubot WW

Το δικό τους μετρό θα έχουν στα τέλη του 2023 οι Θεσσαλονικείς, μετά από πολυετείς καθυστερήσεις, λόγω διακοπής των εργασιών ανά περιόδους, αλλαγών στο σχεδιασμό, αλλά και αρχαιολογικών ανασκαφών.

Google news

Στην πρόοδο του έργου αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος δημοσίευσε ένα βίντεο με τα δοκιμαστικά δρομολόγια του μετρό.

Απομακρύνονται τα εργοτάξια – Κυκλοφοριακή «ανάσα» για την πόλη

Σημειώνεται ότι βασικοί οδικοί άξονες της πόλης ανακτούν σταδιακά τη μορφή που είχαν πριν ξεκινήσουν οι εργασίες του μετρό. Η απομάκρυνση πολλών εργοταξίων έχουν αποδώσει ξανά στην πόλη το μεγαλύτερο μέρος των χώρων που για χρόνια ήταν κατειλημμένοι.

Σειρά πήρε η οδός Δελφών, στον σταθμό «Ανάληψη», η οποία από το μεσημέρι της Παρασκευής (29/4) επανήλθε στη μορφή που είχε πριν ξεκινήσουν οι εργασίες, κερδίζοντας μία επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, από τη συμβολή των οδών Μπότσαρη-Δελφών έως τη συμβολή των οδών Π. Συνδίκα-Δελφών.

μετρο θεσσαλονίκης εργοτάξια δοκιμαστικα δρομολόγια δελφών

«Μετά από 13 ολόκληρα χρόνια η οδός Δελφών στον σταθμό “Ανάληψη” του Μετρό Θεσσαλονίκης αποδίδεται ξανά πίσω στην πόλη».

«Ένας ακόμη χώρος στο κέντρο της πόλης απελευθερώνεται από εργοτάξιο, καθώς οι εργασίες και στον σταθμό “Ανάληψη” έχουν πλέον ολοκληρωθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Η κατάληψη μέρος των δρόμων από τα εργοτάξια επιβάρυνε την κυκλοφορία, μιας και άφηνε για τα ΙΧ μόνο μια λωρίδα ανά κατεύθυνση.

μετρο θεσσαλονίκης εργοτάξια δοκιμαστικα δρομολόγια δελφών


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα