Η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας είναι ανοιχτή σε κρυπτονομίσματα!

shutterstock crypto bitcoin 768x480 1
Spread the love

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποκτήσει Bitcoin άφησε η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας, παρότι ο πρόεδρός της Thomas Jordan τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι ένα σενάριο που εξετάζει ακόμη.

Cubot WW

«Το να αγοράσουμε Bitcoin δεν είναι πρόβλημα για εμάς, μπορούμε να το κάνουμε είτε με άμεσο τρόπο είτε μπορούμε να αγοράσουμε επενδυτικά προϊόντα, τα οποία βασίζονται στο Bitcoin», τόνισε ο ίδιος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που τέθηκε στο πλαίσιο της ετήσιας συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας.

Google news

«Μπορούμε να ρυθμίσουμε το τεχνικό κομμάτι και τις λειτουργικές προϋποθέσεις αρκετά γρήγορα, όποτε έχουμε πεισθεί ότι οφείλουμε να έχουμε το bitcoin στο χαρτοφυλάκιό μας», σημείωσε ο ίδιος. Ωστόσο, τόνισε, «Δεν πιστεύουμε ότι το bitcoin πληροί τις προϋποθέσεις των αποθεματικών σε νομίσματα».

Κίνδυνοι
Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως σημείωσε η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών, οι τράπεζες της Ένωσης δεν έχουν εκτεθεί ακόμη σε μεγάλο βαθμό στα κρυπτονομίσματα, ώστε να απαιτούνται επιπλέον δίχτυα προστασίας για την προστασία της οικονομίας.

Η τραπεζική αρχή σημείωσε ότι οι αγορές κρυπτονομισμάτων είναι ακόμη πολύ μικρές και η ρύθμισή της σε πολύ πρώιμο επίπεδο. «Η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών θεωρεί ότι είναι νωρίς να υιοθετήσει νέα μακροοικονομικά εργαλεία για να αντιμετωπίσει τις συστημικές πτυχές αυτών των κινδύνων σε αυτό το στάδιο. Εστιάζει στην ανάγκη παρακολούθησης του κλάδου περιουσιακών στοιχείων σε κρυπτονομίσματα, ιδίως εντοπίζοντας παλιούς και νέους μηχανισμούς, ευαισθησίες και κινδύνους που μπορούν να καταστήσουν τα περιουσιακά στοιχεία σε κρυπτονομίσματα μία πηγή συστημικού κινδύνου ή απειλή για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα», σημείωσε η αρμόδια αρχή.

 


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα