Σύμφωνα με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, αυτός είναι ο καλύτερος κωμικός της Ελλάδας.

neos 768x768 1
Spread the love

Βιρτουόζος της κωμωδίας στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο ο Λάμπρος Κωνσταντάρας κλήθηκε κάποτε να κατονομάσει τον μεγαλύτερο κατά τη γνώμη του Έλληνα κωμικό ηθοποιό.

Gshopper Many GEOs

Σε μια θέση που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και ο ίδιος, ο Κωνσταντάρας τοποθέτησε γενναιόδωρα έναν άλλον ηθοποιό που δικαιωματικά άξιζε τον τίτλο του καλύτερου. «Αν με ρωτάτε να σας πω ποιος είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας κωμικός δεν θα μπορούσα να πω άλλον από τον Βασίλη Λογοθετίδη. Είναι αυτός που μας έμαθε πώς κάνεις τον κόσμο να γελάει χωρίς να γελάς ο ίδιος.

Google news

Μας παρέδωσε τον κώδικα του γέλιου, όλο τον μηχανισμό της κωμωδίας. Ό,τι θα είδατε και θα ό,τι θα δείτε από δω και στο εξής το χρωστάμε αναμφίβολα στον μεγάλο αυτό ηθοποιό, που κατά βάθος δεν του άρεσε να τον αποκαλούν κωμικό. Ίσως γιατί ο καλύτερος κωμικός είναι πρωτίστως ένας ηθοποιός με δραματικό υπόβαθρο, ακριβώς όπως ο Βασίλης Λογοθετίδης». Ο Λογοθετίδης πέθανε σχετικά νωρίς, είχε ωστόσο προλάβει να ανοίξει το δρόμο για τους επιγόνους του στο πανί. Η κωμωδία και ο Ελληνικός κινηματογράφος του οφείλουν πολλά.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα