Το σχέδιο της Βουλγαρίας για να καλύψει της ανάγκες του φυσικού αερίου.

fisiko aerio new xr 1
Spread the love

Σύμφωνα με ελληνικές πηγές, οι Βούλγαροι είναι αποφασισμένοι να αυξήσουν τις ποσότητες λιγνίτη στο ενεργειακό μείγμα, για να καλύψουν τα κενά
Μετά την ανακοίνωση ότι η Gazprom διακόπτει, από το πρωί της Τετάρτης, την παροχή ρωσικού φυσικού αερίου στη Βουλγαρία, οι γείτονες θα καλύψουν τη ζήτηση, κατά πληροφορίες, μέσω εξτρα φορτίων LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο) από τη Ρεβυθούσα.

AliExpress WW

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ελληνική πλευρά, οι Βούλγαροι είναι αποφασισμένοι να αυξήσουν τις ποσότητες λιγνίτη στο ενεργειακό μείγμα, για να καλύψουν τα κενά, ενώ δεν πρόκειται να αυξήσουν τις ποσότητες αερίου που χρησιμοποιούν.

Google news

«Εμείς κάνουμε τις δικές μας συσκέψεις και για το σχέδιο ενεργειακής επάρκειας και για το σχέδιο αντιμετώπισης της ακρίβειας» λένε οι ίδιες πηγές.

Νωρίτερα, η ρωσική Gazprom ενημέρωσε τη βουλγαρική κρατική εταιρεία διανομής φυσικού αερίου Bulgargaz για την διακοπή της παροχής φυσικού αερίου από αύριο Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας της Βουλγαρίας.

Το βουλγαρικό υπουργείο αναφέρει έχει λάβει μέτρα για την εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων σε ό,τι αφορά τις προμήθειες φυσικού αερίου και τη διαχείριση της κατάστασης.

Υπογραμμίζει ότι στην παρούσα φάση δεν απαιτούνται περιορισμοί στην κατανάλωση φυσικού αερίου στη Βουλγαρία, η οποία καλύπτει πάνω από το 90% των αναγκών της με τις εισαγωγές από την Gazprom.

Νωρίτερα σήμερα, ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός είχε ενημερώσει την πολωνική κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου PGNiG ότι διακόπτει την προμήθεια φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Yamal από τις 9 το πρωί (ώρα Ελλάδος) της Τετάρτης.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα