Πόσο άλλο θα ανεβεί το ρεύμα;!

dei lefta
Spread the love

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες καταναλωτών που καλούνται να πληρώσουν εξωφρενικά υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος, οι οποίοι έχουν εκτοξευθεί λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Blackshark WW

Μία τέτοια καταγγελία ήρθε στο φως το πρωί της Τετάρτης (27/4) στο MEGA, με έναν καταναλωτή, τον κ. Παναγιώτη, να αναφέρει ότι καλείται να πληρώσει 2.800 ευρώ για ρεύμα 4 μηνών σε σπίτι 80 τ.μ.

Google news

Όπως είπε ο ίδιος, το συμβόλαιο που είχε συνάψει με τον πάροχο ρεύματος έληγε τον Φεβρουάριο του 2023. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, ο πάροχος έσπασε το συμβόλαιο, το άλλαξε και πρόσθεσε ρήτρα αναπροσαρμογής, χωρίς να τον ειδοποιήσουν. Όπως είπε, το μόνο που του είπαν ήταν ότι το συμβόλαιό του θα πάψει να ισχύει, χωρίς να του αναφέρουν κάτι παραπάνω.

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Τι αναφέρει ο δικηγόρος του Ινστιτούτου του Καταναλωτή
Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του ΙΝΚΑ Αλέξης Αλεξόπουλος χαρακτήρισε παράνομη τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

«Οι πάροχοι σπάνε το συμβόλαιο μονομερώς. Από 5 Αυγούστου η ρήτρα αναπροσαρμογής εφαρμόστηκε χωρίς να ειδοποιήσουν κανέναν. Είπαν ότι έχουν ενημερώσει τους καταναλωτές δήθεν στους ιστοτόπους κι έβαλαν μία υποσημείωση σε ένα λογαριασμό του Νοεμβρίου. Είναι παράνομο, αδιαφανές, καταχρηστικό και αθέμιτο», δήλωσε.

Επιπλέον, ο κ. Αλεξόπουλος τόνισε πως το Ινστιτούτο του Καταναλωτή κάνει ασφαλιστικά μέτρα ώστε να μη κοπεί το ρεύμα σε κανέναν καταναλωτή.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα