Η Αθήνα γέμισε με τουρίστες!

touristes Athina 1068x712 1
Spread the love

Η Αθήνα τις ημέρες των εορτών μπορεί να άδειασε από τους κατοίκους της, αλλά γέμισε από τουρίστες, οι οποίοι φέτος πλημμύρισαν την αττική γη νωρίτερα από ποτέ. Η τουριστική σεζόν άνοιξε με τους καλύτερους οιωνούς και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υποδεχθεί η χώρα μισό εκατομμύριο τουρίστες.

Dresslily WW

«Με το δεξί» φαίνεται ότι ξεκινά η σεζόν για το βαρύ χαρτί της ελληνικής οικονομίας. Η τουριστική περίοδος άνοιξε πιο νωρίς από τις προηγούμενες χρονιές και ήδη το κέντρο της Αθήνας είναι γεμάτο.

Google news

Μπορεί οι Αθηναίοι να εγκατέλειψαν την πρωτεύουσα, αλλά την πόλη γέμισαν δεκάδες χιλιάδες τουρίστες που ξεχύθηκαν στους δρόμους για να απολαύσουν τον ωραίο καιρό και τα ελληνικά αξιοθέατα.

Αφιέρωμα του Guardian για το ανοδικό τουριστικό ρεύμα της Ελλάδας αντανακλά την προτίμηση και των Βρετανών στη χώρα μας.

Το Πάσχα, ο προάγγελος της τουριστικής σεζόν, έστειλε τα πιο αισιόδοξα μηνύματα.

Τις πρώτες ημέρες του Απριλίου η επιβατική κίνηση στα κορυφαία περιφερειακά αεροδρόμια, της Ελλάδας σε Ρόδο, Κέρκυρα, Χανιά και Κω ξεπέρασαν τα ποσοστά ρεκόρ του 2019.

«Οι πληρότητες σε δημοφιλείς προορισμούς κυμάνθηκαν πάνω από το 85%… Παρά τον πληθωρισμό, την ακρίβεια, έγινε μάχη για τα αεροπορικά και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, το σύνολο της οικονομίας που σχετίζεται με τον τουρισμό είναι ευχαριστημένοι» δήλωσε στο OPEN ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, αναμένονται μισό εκατομμύριο τουρίστες από Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Ιταλία αλλά και Κύπρο. Το ερώτημα είναι αν ο ελληνικός τουρισμός καταφέρει να αντισταθμίσει τις αλλεπάλληλες κρίσεις που χτυπούν την ελληνική οικονομία.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα