Η 29χρονη που έκανε τον μισθό της… 6ψήφιο!

alexandra fasulo 1
Spread the love

Το 2018, ήταν η πρώτη χρονιά που ο μισθός της είχε … 6 ψηφία. Εκείνο το διάστημα, εργαζόταν ως freelancer κειμενογράφος στη Fiverr – Σήμερα, στα 29 της διαθέτει 6 πηγές εσόδων – Πώς τα κατάφερε

Cafago WW

Η Αλεξάνδρα Φασούλο είναι επιχειρηματίας, κειμενογράφος και παρουσιάστρια του podcast Freelance Fairytales, μια εκπομπή για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Google news

Το 2018, ήταν η πρώτη χρονιά που ο μισθός της είχε … 6 ψηφία. Εκείνο το διάστημα, εργαζόταν ως ανεξάρτητη κειμενογράφος στη Fiverr, κερδίζοντας περίπου 300.000 δολάρια το χρόνο. Οι κύριες αρμοδιότητές της ήταν να γράφει κείμενα για ιστολόγια, δελτία τύπου καθώς και το περιεχόμενο ιστοσελίδων.

Σήμερα, στα 29 διαθέτει 6 πηγές εσόδων από τη συγγραφή κειμένων, τις χορηγίες, τις πωλήσεις ηλεκτρονικών βιβλίων, τις πωλήσεις μαθημάτων, τα έσοδα από διαφημίσεις και τα έσοδα συνεργατών. Το καθαρό της εισόδημα για το έτος 2021, ανήλθε σε λίγο παραπάνω από 400.000 δολάρια.

Μιλώντας στο CNBC, η Φασούλο αποκάλυψε πως αυτά είναι τα 4 πράγματα στα οποία αρνείται κατηγορηματικά να ξοδέψει τα χρήματά της.

1. Επώνυμα ρούχα και ακριβές τσάντες
«Ψωνίζω από μαγαζιά όπως το Buffalo Exchange και το Pavement. Έτσι, αντί να αγοράζω νέα επώνυμα ρούχα ή τσάντες έναντι χιλιάδων δολαρίων κάθε φορά, ξοδεύω πολύ λιγότερα χρήματα» υποστηρίζει. «Στόχος μου είναι να μην ξοδεύω περισσότερα από 2.500 δολάρια το χρόνο σε ψώνια. Όχι μόνο εξοικονομώ χρήματα με αυτόν τον τρόπο, αλλά βοηθάω και το περιβάλλον δωρίζοντας όλα τα αχρησιμοποίητα ρούχα μου στην Goodwill» τονίζει η 28χρονη.

2. Πτήσεις χωρίς έκπτωση
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η ίδια, η πιστωτική της κάρτα, Chase Sapphire Rewards, συγκεντρώνει πόντους για ταξίδια κάθε φορά που ξοδεύει χρήματα σε φαγητό και ταξίδια, και δεδομένου ότι τα περισσότερα χρήματά της που πηγαίνουν σε αυτές τις δύο κατηγορίες, χάρη στην κάρτα της, δεν χρειάζεται να ξοδεύει χρήματα σε ταξίδια.

3. Ενοίκιο
Η Φασούλο εξήγησε πως προτιμά να μένει στο δικό της ακίνητο παρά να ξοδεύει χρήματα σε ενοίκια. «Αγόρασα το πρώτο μου ακίνητο, στο οποίο μένω αυτήν τη στιγμή, τον Μάρτιο του 2021 – στη συνέχεια, αγόρασα ένα επενδυτικό ακίνητο στο Μαϊάμι τον Οκτώβριο του 2021 και ένα άλλο τον Μάρτιο του 2022 τα οποία αυτή τη στιγμή νοικιάζω» αναφέρει.

4. Ταξί για αποστάσεις μικρότερες των 5 χλμ.
«Εάν ένας προορισμός βρίσκεται σε απόσταση 5χλμ., θα περπατήσω ως εκεί. Με τον τρόπο αυτό, και θα αθληθώ και θα εξοικονομήσω χρήματα», δηλώνει. Περπατώντας η Φαούλο εξοικονομεί περισσότερα από 300 δολάρια το μήνα.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα