Οι εξετάσεις του παιδιού με οξεία ηπατίτιδα βγήκαν αρνητικές.

children hospital shutterstock
Spread the love

Αρνητικές είναι οι πρώτες εξετάσεις του παιδιού με συμπτώματα οξείας ηπατίτιδας, ωστόσο αναμένονται και άλλες προκειμένου να απολειστεί κάθε ενδεχόμενο.

Atlas VPN

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ένας παιδίατρος κάλεσε τον ΕΟΔΥ και ανέφερε ότι ένα παιδί που παρακολουθεί στην Αθήνα ηλικίας περίπου 9 ετών παρουσιάζει αυξημένους ηπατικούς δείκτες.

Google news

Είχε εκδηλώσει συμπτώματα την προηγούμενη εβδομάδα εμφανίζοντας και πυρετό. Αυτή τη στιγμή, το παιδί είναι στο σπίτι του, καλά στην υγεία του, ενώ οι ηπατικοί δείκτες έχουν υποχωρήσει.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πιθανόν δεν πρόκειται για περιστατικό οξείας ηπατίτιδας, ενώ ο ΕΟΔΥ κάνει μια σειρά εξετάσεων για να αποκλείσει το ενδεχόμενο. Οι πρώτες εξετάσεις είναι αρνητικές και αναμένονται οι επόμενες.

Κύκλοι του Υπουργείου Υγείας επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει στη χώρα μας επιβεβαιωμένο από τον ΕΟΔΥ κρούσμα της ηπατίτιδας σε παιδιά που εμφανίζεται σε έξαρση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ.

«Όλοι οι φορείς της Υγειας έχουν ενημερωθεί εάν υπάρξει συμπτωματολογία σε παιδιά να έρχονται σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και υπαρχει πλήρες επιχειρησιακό σχεδιο εάν χρειαστεί», υπογραμμίζεται.

Πηγή: https://www.skai.gr/news/greece/ypopto-krousma-ipatitidas-arnitikes-oi-protes-eksetaseis-tou-paidiou
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα