Γιατί τα εργαστήρια Continental λειτουργούν ακόμα στην Ρωσία;

Continental
Spread the love

Στις 8 Μαρτίου, η Continental είχε ανακοινώσει την αναστολή της λειτουργίας του εργοστασίου της στην Kaluga της Ρωσίας, λόγω της εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία. Περίπου 1,5 μήνα μετά, η γερμανική εταιρεία αποφάσισε την επανέναρξη της λειτουργίας του εργοστασίου της, με στόχο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, την προστασία των υπαλλήλων της από ενδεχόμενες ποινικές διώξεις.

Dresslily WW

Η απόφαση, όπως δήλωσαν στελέχη της Continental, αποσκοπεί στην κάλυψη της τοπικής ζήτησης. Όμως οι πραγματικές αιτίες φαίνεται να είναι λίγο διαφορετικές. Στην ανακοίνωση της Continental αναφέρεται πως “οι εραζόμενοι και διευθυντικά μας στελέχη στη Ρωσία, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινικές συνέπειες, στην περίπτωση που απέχουμε από την εξυπηρέτηση της τοπικής ζήτησης”.

Google news

Διευκρινίζοντας πως τα προϊόντα της προορίζονται αποκλειστικά για πολιτική -και όχι στρατιωτική- χρήση, η Continental κατέστησε σαφές πως η επανέναρξη της παραγωγής δεν έγινε για οικονομικούς λόγους, αλλά ως “καθήκον φροντίδας για τους υπαλλήλους μας στη Ρωσία”, χωρίς ωστόσο να αναφέρει πουθενά τις πιθανές κατηγορίες που μπορεί να αντιμετωπίσει το προσωπικό της.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα