Η NASA σκέφτεται να εξερευνήσει τον ουρανό!

ap vovager uranus
Spread the love

Η NASA δρομολογεί αποστολή στον γίγαντιο πλανήτη Ουρανό, όπως αναφέρει έκθεση της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, που περιγράφει τις διαστημικές προτεραιότητες για την επόμενη δεκαετία.

AliExpress WW

Η έκθεση χαρακτηρίζει τον Ουρανό ως «ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σώματα στο ηλιακό σύστημα» και λέει ότι η μελέτη του θα βελτιώσει την αντίληψη μας σχετικά με τους γιγάντιους διαστημικούς πλανήτες πάγου.

Google news

Το διαστημικό σκάφος θα πρέπει να λειτουργεί σε σύστημα τροχιάς γύρω από τον Ουρανό για αρκετά χρόνια, έναν ανιχνευτή στην ατμόσφαιρά του.

Οπως αναφέρει η Daily Mail, o Ουρανός είναι ο έβδομος πλανήτης κατά σειρά από τον ήλιο και είναι κατ’ ουσίαν ένας «γίγαντας πάγου» με 17 γνωστά φεγγάρια και ελάχιστη θερμοκρασία -371 φαρενάιτ.

Αστρονόμοι και επιστήμονες του διαστήματος πρότειναν επίσης στη NASA να οργανώσει αποστολή επίσκεψης στο παγωμένο φεγγάρι του Κρόνου “Εγκέλαδο” και να αναζητήσει σημάδια ζωής.

Κάθε δέκα χρόνια, οι Εθνικές Ακαδημίες Επιστημών, Μηχανικής και Ιατρικής συγκεντρώνουν μια ομάδα ειδικών για το διάστημα και τους ζητούν να καταλήξουν σε μια πρόταση σχετικά με το πώς η NASA πρέπει να εφαρμόσει τον προϋπολογισμό της στον τομέα της πλανητικής επιστήμης και της άμυνας.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα