Ο Σκουρλέτης απαιτεί να πληρωθούν άμεσα οι απογραφείς από την ΕΛΣΤΑΤ!

apografi2021
Spread the love

Να πληρωθούν άμεσα οι απογραφείς από την ΕΛΣΤΑΤ ζητά με δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πάνος Σκουρλέτης. «Δεκάδες χιλιάδες απογραφείς και οι τομεάρχες που συμμετείχαν στην τελευταία απογραφή περιμένουν ακόμη να πληρωθούν από την ΕΛΣΤΑΤ, παρ’ ότι στην πλειονότητά τους έχουν παραδώσει τους φακέλους με τα απογραφικά στοιχεία ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο» αναφέρει στη δήλωσή του.

Geekbuying WW

«Το επιτελικό κράτος έκανε και πάλι το θαύμα του εις βάρος χιλιάδων ανθρώπων που ανέλαβαν ένα σημαντικό έργο μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Δεν χωράει άλλη καθυστέρηση, οι πληρωμές από την ΕΛΣΤΑΤ πρέπει να γίνουν αμέσως και για το σύνολο των 50.000 πολιτών που εργάστηκαν για την απογραφή. Είναι άδικο να κάνουν Πάσχα απλήρωτοι αυτοί οι άνθρωποι» τονίζει ο κ. Σκουρλέτης.

Google news

«Η εντεινόμενη απαξίωση της ΕΛΣΤΑΤ στην συνείδηση του κόσμου, με αφορμή και το χάσμα μεταξύ των δικών της στοιχείων και αυτών του ΟΑΕΔ για τον αριθμό των ανέργων, καθώς και η υποστελέχωσή της συνολικά, που επιβάλει εξοντωτικούς ρυθμούς εργασίας για το προσωπικό της, επηρεάζοντας καταλυτικά την λειτουργία της, δείχνουν την πραγματική εικόνα της σύμπραξης επιτελικού κράτους και ανεξάρτητων αρχών.

Επομένως, εκτός από την άμεση πληρωμή των απογραφέων, κρίνεται πλέον επιτακτική και η στοχευμένη ενίσχυση, μέσω του ΑΣΕΠ, της ΕΛΣΤΑΤ. Ένα σύγχρονο, δημοκρατικό κράτος δεν μπορεί να κινείται ανάμεσα στα “greek statistics” και την προχειρότητα, που εξυπηρετεί εκ νέου σκοπιμότητες» καταλήγει ο Πάνος Σκουρλέτης


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα