Η Tesla θα χρεώνει παραπάνω τα αμάξια της.

210924135004 Tesla Model 3 India Higher 3
Spread the love

Μπορεί τα αυτοκίνητά της να κοστίζουν μία περιουσία, όμως η Tesla και ο Musk αποφάσισαν να χρεώνουν επιπλέον ότι μπορούν.

Lightinthebox WW

Η πολιτική που ακολουθεί η Tesla στην πώληση των αυτοκινήτων της και η τακτική της να χρεώνει οτιδήποτε ως εξτρά, φαίνεται ότι έφτασε σε ένα όριο που ακόμα και οι φανατικοί φίλοι της εξεγέρθηκαν μέσω των social media.

Google news

Συγκεκριμένα, η εταιρία του Musk αποφάσισε ξαφνικά, και χωρίς καμία προειδοποίηση, να μην συμπεριλαμβάνει στα αυτοκίνητα που πωλούνται από εδώ και στο εξής και τον απλό φορτιστή για όσους χρησιμοποιούν την οικιακή τους πρίζα.

Όσοι θα ήθελαν να τον έχουν στον εξοπλισμό τους θα πρέπει να πλήρωναν 400 δολάρια. Το ποσό δεν είναι τεράστιο, ούτε ο συγκεκριμένος φορτιστής κάνει και πολλά πράγματα σε ένα Τesla, όμως είναι ενδεικτικό μιας ολόκληρης φιλοσοφίας και γι’ αυτό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Μετά από αυτό το κύμα, ο Μusk δεν πήρε πίσω την απόφασή του για έξτρα χρέωση αλλά αποφάσισε να την μειώσει στο μισό, στα 200 δολάρια. Μία κίνηση που και πάλι δεν ικανοποίησε τους πελάτες της εταιρίας, μιας και πέρα από όλα τα άλλα δεν έχει και κάποιο προφανές οικονομικό όφελος για την Tesla σε ετήσια βάση.

Υπάρχει ένα ακόμα πιο σημαντικό θέμα. Το γεγονός ότι η εταιρία παραδίδει τα αυτοκίνητά της χωρίς το συγκεκριμένο καλώδιο, έστω και αν η παραγγελία έχει γίνει πριν την απόφαση να το καταργήσει.

Το θέμα αυτό είναι ακόμα πιο σοβαρό, ιδίως σε χώρες όπως η Βρετανία και αλλού, όπου κατά την διάρκεια της παραγγελίας αναγράφεται ότι η τιμή και ο εξοπλισμός θα οριστικοποιούνται κατά την διάρκεια της παράδοσης. Η αμερικάνικη εταιρία θεωρεί ότι η παραγγελία είναι κάτι σαν “προ-παραγγελία”, με την προκαταβολή να μπορεί να επιστραφεί μέχρι η τελική τιμή να συμφωνηθεί μεταξύ των δύο μερών λίγο πριν την παράδοση.

Είναι προφανές ότι η Tesla αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα παραλαβής υλικών. Όμως το πιο πιθανό είναι ότι τα περιθώρια κέρδους που έχει αυτή την στιγμή και οι προβλέψεις για το μέλλον σε σχέση με τις πρώτες ύλες δεν της “βγαίνουν”. Ο ίδιος ο Musk είχε δηλώσει ότι η εταιρία του θα πρέπει να μπει στην διαδικασία εξόρυξης των υλικών για να μπορεί να είναι κερδοφόρα.

Aυτό που προβληματίζει ακόμα περισσότερο είναι ότι η Τesla προχωρά σε αποφάσεις και αλλαγές στα αυτοκίνητά της, χωρίς καν να ενημερώνει το κοινό της ούτε μέσα από το site της.

Το συγκεκριμένο καλώδιο μπορεί να μην δείχνει κάτι σημαντικό, όμως πάνω από το 60% το χρησιμοποιούσαν (ιδίως όσοι δεν βρίσκονταν κοντά σε Superchargers) και σε κάθε περίπτωση δικαιολογεί τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα