Η Ρωσία ανοίγει γραφείο στην Κύπρο.

kipros
Spread the love

Η Λευκωσία καθησυχάζει για το Γραφείο που επιδιώκει να ανοίξει η Ρωσία στα κατεχόμενα και διαβεβαιώνει πως δεν πρόκειται για Προξενείο ούτε και συνδέεται με το θέμα της Ουκρανίας. Πηγές του κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών ανέφεραν στον κυπριακό “Φιλελεύθερο” πως το αίτημα της Ρωσίας είχε τεθεί επισήμως τέλη του 2020 με αρχές του 2021, σε χρονική περίοδο που σίγουρα δεν ετίθετο οποιοδήποτε θέμα είτε πολέμου στην Ουκρανία είτε οτιδήποτε άλλο.

Lightinthebox WW

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και τα όσα τους είχαν μεταφερθεί από τη ρωσική πλευρά, το αίτημα είχε να κάνει με τον αριθμό των Ρώσων που διαμένουν στα κατεχόμενα. Υπολογίζεται ότι κάπου 10 χιλιάδες Ρώσοι διαμένουν μόνιμα στα κατεχόμενα. Και η ρωσική πρεσβεία ήθελε να ανοίξει ένα γραφείο, προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετεί όσους Ρώσους διαμένουν στα κατεχόμενα επί διαφόρων θεμάτων.

Google news

Η ρωσική πλευρά διαβεβαίωσε τις κυπριακές αρχές ότι θα είναι ένα γραφείο, στο οποίο θα μπορούν να απευθύνονται Ρώσοι που διαμένουν στα κατεχόμενα και δεν θα είχε τη μορφή της διπλωματικής/προξενικής εκπροσώπησης.

Σημειώνεται ότι ανάλογα γραφεία που έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση των πολιτών τους διατηρούν στα κατεχόμενα οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Γερμανία.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα