Αυτό το αμάξι ήταν πολύ μπροστά στην τεχνολογία τότε.

Nissan NRVii c
Spread the love

Τα σημερινά αυτοκίνητα είναι εφοδιασμένα με ένα σωρό τεχνολογίες για να κάνουν την οδήγηση πιο ασφαλή και άνετη και πλέον δεν νοείται μοντέλο δίχως αυτά. Όπως είναι για παράδειγμα το σύστημα αυτόνομης πέδησης, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, το infotainment με την οθόνη, οι αισθητήρες βροχής και φωτός και διάφορα ακόμα.

ZTE Many GEOs

Γυρνώντας το χρόνο σχεδόν 40 χρόνια πίσω, η Nissan είχε παρουσιάσει στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο του 1983, το πρωτότυπο μοντέλο NRV II. Εξωτερικά δεν ήταν κανένα περίεργο αυτοκίνητο με διαστημικό σχήμα, αλλά ένα Sunny Β11 με κάποιες μικροδιαφορές στη μάσκα, στις ζάντες και στα αεροδυναμικά βοηθήματα. Όμως κάτω από το εμπρός καπό του και ειδικά στο εσωτερικό έδειχνε πώς θα είναι στο μέλλον η αυτοκίνηση.

Google news

Ξεκινώντας από τον κινητήρα, διέθετε ένα turbo 1.300άρι μηχανικό σύνολο ισχύος 120 ίππων, όσους έβγαζαν τότε τα 2λιτρα ατμοσφαιρικά μοτέρ. Επίσης, χρησιμοποιούσε για καύσιμο μεθανόλη. Μπροστά από τον κινητήρα ήταν ενσωματωμένο ένα ραντάρ, που παρακολουθούσε τα εμπρός οχήματα και ενημέρωνε τον οδηγό για την απόσταση, μέσω του ψηφιακού πίνακα οργάνων! Μια ένδειξη που υπάρχει σε τωρινά αυτοκίνητα. Μια ακόμα νέα τεχνολογία, ήταν η αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων, μέσω του αισθητήρα στο παρμπρίζ.

Όσο για το εσωτερικό του και ειδικότερα το ταμπλό, έμοιαζε για την εποχή σαν να προήλθε από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων ενσωμάτωνε πολλές ενδείξεις, ενώ το σύστημα πολυμέσων με την οθόνη αφής στη βάση της κεντρικής κονσόλας διέθετε πλοήγηση, ακόμα και φωνητικές εντολές.

Δείτε ακόμα: Με 25.440 ευρώ παίρνεις το πιο οικονομικό EV SUV της αγοράς
Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά μπορείτε να τα δείτε και στο παρακάτω βίντεο:


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα