Ο Ίλον Μασκ δεν είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος που υπήρξε ποτέ.

elon musk reuters MIKE BLAKE 768x480 1
Spread the love

Μόλις πριν από μερικές ημέρες, το περιοδικό Forbes έδωσε και επίσημα στον Ίλον Μασκ τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στη γη, επιβεβαιώνοντας αυτό που όλοι υποψιάζονταν το τελευταίο διάστημα: Η περιουσία του CEO της Tesla αψηφά τη βαρύτητα, καθώς το νούμερο ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά και πλέον διαμορφώνεται στα 219 δισ. δολάρια, δηλαδή 48 δισ. δολάρια πάνω από το Νο2, τον Τζεφ Μπέζος.

Lightinthebox WW

Όμως, στην πραγματικότητα, ο Μασκ δεν είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος που έζησε ποτέ. Προσαρμοσμένα στον πληθωρισμό, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι σημερινοί μεγιστάνες της τεχνολογίας ή οι βιομήχανοι που «έχτισαν» την Αμερική δεν μπορούν να συγκριθούν με τους αυτοκράτορες περασμένων αιώνων, οι οποίοι είχαν συσσωρεύσει πραγματικά αμύθητα πλούτη.

Google news

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι που πέρασαν ποτέ από τη γη είναι οι εξής:

1. Τζένγκις Χαν – Η περιουσία του έφτασε σε εκατοντάδες τρισεκατομμύρια δολάρια σε σημερινά χρήματα. Ο τρομερός Μογγόλος ηγέτης κατέκτησε 12 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια γης από το 1206 και έως τον θάνατό του το 1227, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο στην ιστορία.

2. Αυτοκράτορας Σεντζόνγκ της Δυναστείας του Σονγκ – Η περιουσία του ξεπέρασε τα 30 τρισ. δολάρια σε σημερινά χρήματα. Ο Σεντζόνγκ κυβέρνησε στην Κίνα από το 1067 έως τα 1085, όταν και ήλεγχε περίπου το 30% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

3. Ακμπάρ ο Μέγας – Η περιουσία του έφτασε στα 21 τρισ. δολάρια σε σημερινά χρήματα. Γνωστός για το πολυτελές lifestyle του, ο αυτοκράτορας αυτός κατέκτησε τεράστιες εκτάσεις και κυβέρνησε επί της Μογγολικής Αυτοκρατορίας από το 1556 έως το 1605.

4. Αύγουστος Καίσαρας – Η περιουσία του έφτασε στα 4,63 τρισ. δολάρια σε σημερινά χρήματα. Ο πρώτος Ρωμαίος αυτοκράτορας είχε προσωπική περιουσία που έφτανε στο 20% της οικονομίας της αυτοκρατορίας του.

5. Βασιλιάς Σολομών του Ισραήλ – Η περιουσία του έφτασε στα 2 τρισ. δολάρια σε σημερινά χρήματα. Σύμφωνα με την Βίβλο, κυβέρνησε από το 970 έως το 931 π.Χ. και λέγεται ότι έλαβε 25 τόνους χρυσού για κάθε ένα από τα 39 χρόνια της βασιλείας του.

6. Μάνσα Μούσα του Μάλι – Η περιουσία του έφτασε στα 415 δισ. δολάρια. Βασιλιάς του Τιμπουκτού και αυτοκράτορας του Μάλι, κυβέρνησε από το 1312 έως το 1327.

7. Τζον Ντ. Ροκφέλερ – H περιουσία του έφτασε στα 367 δισ. δολάρια σε σημερινά χρήματα. Θεωρείται ο πλουσιότερος Αμερικανός που έζησε ποτέ, καθώς ίδρυσε την Standard Oil company το 1870 και έφτασε να ελέγχει το 90% της αμερικανικής βιομηχανίας πετρελαίου.

8. Άντριου Κάρνεγκι – Η περιουσία του έφτασε στα 337 δισ. δολάρια σε σημερινά χρήματα. Ξεκίνησε φτωχός από την Σκωτία αλλά ηγήθηκε της τεράστιας επέκτασης της αμερικανικής βιομηχανίας του χάλυβα. Δώρισε το 90% της περιουσίας του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

9. Ίλον Μασκ – Η περιουσία του έφτασε στα 306,4 δισ. δολάρια. Αυτή τη στιγμή είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη γη και ο πρώτος που έσπασε το φράγμα των 300 δισ. δολαρίων.

10. Τσάρος Νικόλαος ο Β΄ της Ρωσίας – Η περιουσία του έφτασε τα 300 δισ. δολάρια σε σημερινά χρήματα. Ηγήθηκε της ρωσικής αυτοκρατορίας από το 1894 έως το 1917 και έγινε ένας από τους πλουσιότερους μονάρχες στην ιστορία.

11. Τζέικομπ Φούγκερ – Η περιουσία του έφτασε στα 277 δισ. δολάρια σε σημερινά χρήματα. Τραπεζίτης, έμπορος και πρωτοπόρος των ορυχείων, ήταν ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ευρώπη τον 16ο αιώνα, όταν αποκαλούνταν «Τζέικομπ ο Πλούσιος».

12. Οσμάν Αλί Χαν – Η περιουσία του έφτασε στα 230 δισ. δολάρια σε σημερινά χρήματα. Ο τελευταίος ηγέτης του Χιντεραμπάντ στην Ινδία, από το 1911 έως το 1948, ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο για μεγάλο μέρος του 20ου αιώνα.

13. Γουλιέλμος ο Κατακτητής – Η περιουσία του έφτασε στα 228 δισ. δολάρια σε σημερινά χρήματα. Ο πρώτος Νορμανδός βασιλιάς της Αγγλίας, εισέβαλε στο βασίλειο το 1066, κατέκτησε μεγάλες εκτάσεις γης και έβαλε στο χέρι θησαυρούς.

14. Μουαμάρ Καντάφι – Η περιουσία του έφτασε στα 212 δισ. δολάρια σε σημερινά χρήματα. Το 2011, αξιωματούχοι της Λιβύης υπολόγιζαν ότι ο έκπτωτος ηγέτης είχε κρύψει σε μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, επενδύσεις και σκοτεινά deals για ακίνητα 200 δισ. δολάρια, τα οποία είχε κλέψει από τα πετρελαϊκά έσοδα της χώρας.

15. Τζεφ Μπέζος – Η περιουσία του έφτασε στα 204,6 δισ. δολάρια. Ο πρώτος άνθρωπος που έσπασε το φράγμα των 200 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Forbes, τον Αύγουστο του 2020.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα