Να προσέχετε με τον καιρό την μεγάλη εβδομάδα!

arnaoutoglou 1
Spread the love

Ιδιαίτερα θα είναι τα καιρικά φαινόμενα το προσεχές Σαββατοκύριακο και στην αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές εκτιμήσεις.
Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του καιρού, το Σάββατο (16/4) και την Κυριακή (17/4) θα υπάρξει έντονη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα από τη Μεγάλη Δευτέρα, όταν και αλλάξει το σκηνικό, να κάνουν την εμφάνισή τους λασποβροχές.
Μάλιστα, τα φαινόμενα αυτά καθιστούν αναγκαίο οι πολίτες που έχουν ζητήματα με το αναπνευστικό τους σύστημα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Όσο για τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας, όπως φαίνεται, επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις για «δύο πρόσωπα»: ένα φθινοπωρινό στις αρχές της με βροχές και πιθανές χιονοπτώσεις σε κάποιες περιοχές στα βόρεια, αλλά και ένα άκρως ανοιξιάτικο με επιστροφή της θερμοκρασίας σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα και ηλιοφάνεια.

Dresslily WW

Αρναούτογλου: Προσοχή στον καιρό από το Σάββατο μέχρι και τη Μεγάλη Δευτέρα

Google news

Μέσω ανάρτησής του στο Facebook, ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για ιδιαίτερα έντονο επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. «Θέλει προσοχή!», επισημαίνει χαρακτηριστικά.
«Φίλες και φίλοι: Τα τελευταία διαθέσιμα δεδομένα υποδεικνύουν ότι οι υψηλότερες συγκεντρώσεις σκόνης στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα καταγραφούν στα δυτικά, κεντρικά και νότια το Σάββατο και στα βόρεια, στα ανατολικά και νότια την Κυριακή!
Λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης, εκτός από την περιορισμένη ορατότητα που μπορεί αυτή να προκαλέσει, τα φαινόμενα (βροχές/καταιγίδες) που αναμένεται να σημειωθούν σε αρκετές περιοχές, θα έχουν σε πολλές περιπτώσεις και χαρακτηριστικά λασποβροχής. Σταδιακή απομάκρυνση των υψηλών συγκεντρώσεων σκόνης αναμένεται κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Δευτέρας!», σημειώνει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ.
Ποιοι θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα:
Ενήλικες με αναπνευστικό πρόβλημα
Ενήλικες καρδιοπαθείς και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.
Γενικά καλό θα είναι κάθε άτομο που θα αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό να περιορίσει τη σωματική του άσκηση – δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα