Αυτός είναι ο αστυνομικός που συνελήφθη ενώ πήγαινε να συναντήσει ανήλικη…

52xronos prof
Spread the love

Ο 52χρονος έπεσε στην παγίδα που του έστησαν στο Διαδίκτυο αστυνομικοί που υποδύονταν την ανήλικη – Είχε πάνω του προφυλακτικά, χάπια για τη στύση και… σοκολατάκια
Ενοχο για την προσπάθειά του να συναντήσει μια 13χρονη με σκοπό το σεξ έκρινε δικαστήριο στη Βρετανία εν ενεργεία αστυνομικό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Hekka

Ο Φρανσουά Ολγουέιτζ, που εργάζεται στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, κρίθηκε την Πέμπτη ένοχος για τρία αδικήματα που σχετίζονται με το grooming ανηλίκου.

Google news

Ο 52χρονος, αναφέρει στο ρεπορτάζ της η Daily Mail, κατηγορείται ότι επιχειρούσε να παρασύρει μια ανήλικη που γνώρισε στο Διαδίκτυο.

Στο δικαστήριο ο Ολγουέιτζ είπε ότι εργαζόταν από την κατοικία του όταν άρχισε να μιλά με το κορίτσι, το οποίο στην πραγματικότητα ήταν αστυνομικός σε αποστολή εντοπισμού παιδόφιλων. Αρχικά μιλούσαν σε δικτυακό φόρουμ και στη συνέχεια αντάλλασσαν μηνύματα στο WhatsApp.

Εκεί έμαθε ότι το κορίτσι λέγεται Κέιτλιν και είναι 13 ετών. Τη ρώτησε: «Είσαι εντάξει με το ότι μιλάμε, θα μπορούσα να είμαι πατέρας σου;».

Οι συνομιλίες τους τον Οκτώβριο του 2021 είχαν πάρει πλέον καθαρά σεξουαλικό χαρακτήρα. Έπειτα από δύο εβδομάδες, κανόνισαν να συναντηθούν. Η «Κέιτλιν» είπε ότι ζούσε στο Μπέιζινστοουκ της νότιας Αγγλίας και εκεί θα γινόταν το ραντεβού.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν σε McDonald’s, την ώρα που επιχειρούσε να αγοράσει φαγητό για το κορίτσι. Στην έρευνα που έγινε, βρήκαν πάνω του προφυλακτικά, χάπια για τη στύση, λιπαντικό και σοκολάτα σαν «δώρο» για το κορίτσι.

Πριν από τη συνάντηση ο Ολγουέιτζ είχε γράψει προς την Κέιτλιν ότι λόγω της ηλικίας της τα πράγματα θα μπορούσαν «να πάρουν πολύ άσχημα τροπή για τους δυο μας, να παραβιάσω τον νόμο, να χάσω τη δουλειά μου, να έλθει η πρόνοια». Για αυτό, όπως έγραφε, «δεν θέλω να συναντηθούμε για σεξ, οπότε θα μιλήσουμε και θα περάσουμε χρόνο μαζί».

Στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ακόμη ότι έχει σεξουαλική επιθυμία για τα παιδιά. Ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν πίστεψε ότι μιλά με 13χρονη και ότι, αντίθετα, πίστευε πως η συνομιλήτρια είναι ενήλικος που «παίζει» κάποια δική του φαντασίωση.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε για την προσπάθεια να έχει σεξουαλική επικοινωνία με παιδί, για την παρακίνηση 13χρονου σε σεξουαλική δραστηριότητα και την απόπειρα επικοινωνίας με ανήλικη κάτω των 16 ετών έπειτα από grooming. Δέχτηκε ακόμη την ενοχή του για κατάχρηση της εξουσίας από την εργασία του για σεξουαλική ευχαρίστηση.

Ο κατηγορούμενος θα μείνει υπό κράτηση ως τις 27 Απριλίου οπότε και θα ανακοινωθούν οι ποινές.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα