Νέα μείωση εισφορών από 1η Ιουνίου.

efka
Spread the love

Νέα μείωση εισφορών έρχεται από την 1η Ιουνίου στον ιδιωτικό τομέα, μια απόφαση που αφορά περίπου 2 εκατομμύρια μισθωτούς και 220.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολουμένους.

Blackshark WW

Ειδικότερα, από την 1η Ιουνίου οι εισφορές των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα θα επανέλθουν στο 3% για τους εργοδότες και σε αντίστοιχο 3% για τους εργαζομένους, από 3,25% που είναι σήμερα για την κάθε πλευρά.

Google news

Σωρευτικά πρόκειται για μείωση της τάξεως του 0,5%. Ταυτόχρονα θα μειωθούν και τα ποσά των εισφορών που προβλέπονται για τις τρεις κλίμακες εισφορών για τους μη μισθωτούς.

Υπενθυμίζεται ότι οι ασφαλιστικές εισφορές για την επικουρική ασφάλιση στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) αυξήθηκαν το 2016 με τη μεταρρύθμιση Κατρούγκαλου από 3% για εργοδότες και 3% για εργαζομένους σε 3,5% και 3,5% αντίστοιχα, για μία τριετία, από την 1η Ιουνίου 2016 έως και τις 31 Μαΐου 2019.

Στη συνέχεια από την 1η Ιουνίου 2019 ξεκίνησε η αποκλιμάκωσή τους, προκειμένου να επανέλθουν στο 3% + 3% από την 1η Ιουνίου και εφεξής. Ετσι, οι εισφορές προς το ΕΤΕΑΕΠ για επικουρική ασφάλιση επανέρχονται συνολικά στο 6% σε δύο μήνες, δίνοντας ανάσα τόσο στους εργοδότες, μειώνοντας το μη μισθολογικό κόστος, όσο και στους εργαζομένους, αυξάνοντας το εισόδημά τους.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα