Η Παγώνη μιλάει για την νέα μετάλλαξη ΧΕ.

pagoni
Spread the love

Περισσότερο μεταδοτική σε σχέση με την Όμικρον 2 δείχνουν τα μέχρι τώρα δεδομένα πως είναι η νέα παραλλαγή Omicon-Xe, όπως επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, δεν έχει ωστόσο την ίδια δυναμική.

Hekka

Η κ. Παγώνη επέστησε την προσοχή όλων αυτή την περίοδο που τα μέτρα θα χαλαρώσουν, καθώς οι σκληροί δείκτες της πανδημίας είναι μειούμενοι αλλά με αργούς ρυθμούς. Διατύπωσε μάλιστα την άποψη ότι οι μάσκες δεν πρέπει να βγουν.

Google news

Όσον αφορά την τέταρτη δόση εμβολιασμού είπε ότι οι μελέτες που έχουν γίνει δείχνουν ότι είναι ένα πολύ σοβαρό όπλο κατά του κορονοϊού για τους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας με υποκείμενα νοσήματα.

Θα βοηθήσει πολύ, όπως συμπλήρωσε, στο να αυξήσουν τα αντισώματά τους και θα μπορούν να έχουν μεγαλύτερη άμυνα στον ιό και στις παραλλαγές του.

Σημειώνεται ότι ήδη άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό με την 4η δόση των ηλικιωμένων ηλικίας 70-79 ετών, ενώ την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για τους ανθρώπους άνω των 60 ετών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών η 4η δόση είναι εξαιρετικά αποτελεσματική και όπως είπε ο καθηγητής Βασιλακόπουλος “όποιος κάνει την τέταρτη δόση έχει τρεισήμισι φορές λιγότερη πιθανότητα- σε σχέση με αυτόν που έχει κάνει μόνο την τρίτη δόση- να νοσήσει σοβαρά”.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα