Έτσι κλέβουν τα πορτοφόλια σας στο Ελευθέριος Βενιζέλος…

eleytherios benizelos klopes egklimatiki organosi.jpg
Spread the love

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές στους χώρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Tomtop WW

Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν, τις απογευματινές ώρες της περασμένης Τρίτης (5/4) στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, τρεις αλλοδαποί ηλικίας 41, 48 και 53 ετών, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές.

Google news

Πώς διέπρατταν τις κλοπές οι συλληφθέντες
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών κλοπής προσωπικών αντικειμένων από επιβάτες που κινούνταν στους χώρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και μετά από ενδελεχή έρευνα, αποκαλύφθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης με διαρκή και μεθοδικό τρόπο δράσης και ταυτοποιήθηκαν τα τρία μέλη που την απάρτιζαν.

Όσον αφορά στον τρόπο δράσης, ο 53χρονος είχε ιδιαίτερη ικανότητα στην αφαίρεση πορτοφολιών χωρίς να γίνεται αντιληπτός, χρησιμοποιώντας το σακάκι του -που ακουμπούσε στους ώμους του- και μαντήλι για να κρύβει τα δάκτυλά του.

Τα άλλα δύο μέλη συνέδραμαν, με την επιτήρηση του χώρου και την αναζήτηση των κατάλληλων συνθηκών, προκειμένου να δράσει ο 53χρονος. Επιπλέον, σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούσαν τεχνητό συνωστισμό στο σημείο της κλοπής.

Eνδεικτικό είναι και το παρακάτω βίντεο, όπου ο δράστης πλησιάζει τον ανυποψίαστο επιβάτη, ο οποίος ωστόσο κάποια στιγμή αντιλαμβάνεται τις κινήσεις του και απομακρύνεται:

Στην κατοχή τους και στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

το χρηματικό ποσό των 380 ευρώ
10 πορτοφόλια,
πλήθος τσαντών και κοσμημάτων
4 κινητά τηλέφωνα
λοστός
χαρτονομίσματα αξίας 43.000 δραχμών
Από την έρευνα εξιχνιάσθηκαν 3 περιπτώσεις κλοπών και 3 απόπειρες κλοπής, από επιβάτες στους χώρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα