ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
100 ml ηλιέλαιο
7 κουταλιές σούπας αλεύρι
Το ξύσμα και τον χυμό 2 μικρών πορτοκαλιών ή ενός μεγάλου και συμπληρώνουμε με καυτό νερό να γεμίσει ένα ποτήρι νερού
2 βανίλιες
1 χαρτάκι μπεικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε το χυμό με το νερό, το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.
Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το ξύσμα, τις βανίλιες και το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη 45 λεπτά να φουσκώσει το σιμιγδάλι.
Αφού περάσουν τα 45 λεπτά ρίχνουμε το αλεύρι το μπεικιν παουντερ και ανακατεύουμε.
Το αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι πασπαλισμένο με αλεύρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου 45 με 50 λεπτά.
Διαφήμιση
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για κλασικό χαλβά με σιμιγδάλι και αμύγδαλα – αγαπημένο γλυκάκι
Υλικά
2 κουπες νερο
1,1/2 κουπα ζαχαρη
1/2 πλακα μαργαρινη
1 ξυλακι κανελας
1 κουπα σιμιγδαλι χονδρο
1 κούπα Αμυγδαλα καβουρδισμενα και θρυμματισμενα στο μουλτι
Φλούδα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Σε κατσαρολα βραζουμε το νερο την φλούδα πορτοκαλιού σε μικρά κομματάκια (κυβάκια) χωρίς το άσπρο του από μέσα και κανελα για 5 λεπτα.
Σε τηγανι ριχνουμε την μαργαρινη και καβουρδιζουμε το σιμιγδαλι μεχρι να παρει ενα χρωμα κανελας συμπληρωνουμε και τα αμυγδαλα μας και ανακατευουμε.
ριχνουμε σιγα σιγα το σιμιγδαλι μεσα στο ζεστο σιροπι βαζουμε την κατσαρολα στην φωτια και ανακατευουμε μεχρι να φουσκωσει το σιμιγδαλι και να αποροφησει ολο το υγρο,θα καταλαβετε οτι ο χαλβας ειναι ετοιμος οταν ξεκολλαει απο το κουταλι και βγαίνει καθαρο απ το χαλβα.τον βαζουμε σε φορμα η σε ατομικα φορμακια,πασπαλιζουμε με σιρόπι καραμέλας.