Εξαπλώνεται η μετάλλαξη του COVID, η Όμικρον ΧΕ.

1480070 ios 930
Spread the love

Το πρώτο κρούσμα της Ομικρον ΧΕ ανακοίνωσε η Ιαπωνία. Πρόκειται για ένα νέο στέλεχος Covid-19, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Tomtop WW

Οπως μεταδίδει το CNBC, η παραλλαγή XE βρέθηκε σε μια γυναίκα περίπου 30 ετών που έφτασε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Narita από τις ΗΠΑ στις 26 Μαρτίου. Η γυναίκα, της οποίας η εθνικότητα δεν αποκαλύφθηκε αμέσως, ήταν ασυμπτωματική, δήλωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας.

Google news

Η είδηση έρχεται καθώς τα κρούσματα του νέου στελέχους έχουν σχεδόν διπλασιαστεί στη Βρετανία, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία από την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μέχρι τις 5 Απριλίου, είχαν εντοπιστεί 1.125 κρούσματα XE στο Ηνωμένο Βασίλειο, από 637 στις 25 Μαρτίου. Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα έχει ημερομηνία δείγματος στις 19 Ιανουαρίου φέτος, υποδηλώνοντας ότι θα μπορούσε να κυκλοφορεί στον πληθυσμό για αρκετούς μήνες.

Έκτοτε, το XE εντοπίστηκε στην Ταϊλάνδη, στην Ινδία και στο Ισραήλ. Οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη αναφέρει κρούσματα XE.

Τι είναι το Όμικρον XE;
Το XE είναι στέλεχος γνωστό ως «ανασυνδυασμένο», ένας τύπος παραλλαγής που μπορεί να συμβεί όταν ένα άτομο μολυνθεί με δύο ή περισσότερες παραλλαγές ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα την ανάμειξη του γενετικού υλικού τους στο σώμα του ασθενούς.

Στην περίπτωση του XE, περιέχει ένα μείγμα του προηγουμένως εξαιρετικά μολυσματικού στελέχους Όμικρον BA.1, το οποίο εμφανίστηκε στα τέλη του 2021, και της νεότερης παραλλαγής BA.2, που επί του παρόντος είναι η κυρίαρχη παραλλαγή του Ηνωμένου Βασιλείου.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα