Αστυνομία σταμάτησε… αυτόνομο αμάξι!

astynomia autonomo oxima 02
Spread the love

Σκηνές από το μέλλον εκτυλίχθηκαν στους δρόμους του San Francisco των Ηνωμένων Πολιτειών με την τοπική Αστυνομία να προσπαθεί να συλλάβει… αυτόνομο ταξί!

Blackshark WW

Το είδαμε και αυτό και μπορείτε να το δείτε και εσείς στο ξεκαρδιστικό video που ακολουθεί με αστυνομικούς να προσπαθούν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν αυτόνομο ταξί.

Google news

Το video που είδε το φως της δημοσιότητας χάρη στο κανάλι «Mario Herger» στο YouTube μας δείχνει καρέ-καρέ ένα περιπολικό της Αστυνομίας του San Francisco να προσπαθεί να ακινητοποιήσει ένα αυτόνομο όχημα της εταιρείας ride hailing Cruise.

Με τους περαστικούς να ξεσπούν σε γέλια και να προσπαθούν να ενημερώσουν τους αστυνομικούς ότι δεν υπάρχει οδηγός, το αυτόνομο όχημα της αμερικάνικης εταιρείας φεύγει μάλιστα από εκεί που το σταμάτησαν μόνο και μόνο για να παρκάρει σε ένα ασφαλέστερο σημείο του δρόμου.

Αστυνομικοί συλλαμβάνουν αυτόνομο όχημα 2022

Οι αστυνομικοί ακολουθούν το συνηθισμένο πρωτόκολλο εμπλοκής σε τέτοιες περιπτώσεις με έναν από αυτούς να προσεγγίζει το όχημα της Cruise από τα δεξιά και φαίνεται να μην πιστεύουν στα μάτια τους καθώς ελέγχουν σχολαστικά την καμπίνα του αυτοκινήτου για ανθρώπινη παρουσία προσπαθώντας παράλληλα να ανοίξουν τις πόρτες του.

Είναι άγνωστο ποια ήταν η αιτία που ώθησε τους αστυνομικούς στο να σταματήσουν το αυτόνομο όχημα, όπως και το αν τελικά κατάφεραν να βγάλουν άκρη ή έστω να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό του οχήματος της Cruise.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι κάμερες του αυτόνομου ταξί θα έχουν καταγράψει τα πάντα και θα μπορέσουν να δώσουν λύση σε τυχόν κατηγορίες για παράβαση των κανόνων του ΚΟΚ από την τοπική Αστυνομία, ενώ και η αμερικάνικη Αστυνομία μάλλον θα πρέπει να δημιουργήσει νέα πρωτόκολλα «εμπλοκής» με αυτόνομα αυτοκίνητα που προφανώς δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Περισσότερα στο ακόλουθο video.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα