Θα φτιαχτεί πάρκο και κολυμβητήριο στον Άγιο Δημήτριο.

asyrmatos 2018
Spread the love

Σχεδόν 13 εκατ. Ευρώ θα διατεθούν προς τον Δήμο Αγίου Δημητρίου για την μεγάλη ανάπλαση του Πάρκου Ελ. Βενιζέλου «Ασύρματος» και την κατασκευή κολυμβητηρίου. Απαραίτητη μια νέα κυκλοφοριακή μελέτη πριν ξεκινήσουν τα έργα ώστε να μην επιβαρυνθεί το κυκλοφοριακό της πόλης.
Ένα νέο πάρκο 78 στρεμμάτων και ένα νέο κολυμβητήριο θα δημιουργηθούν στο Δήμο Αγίου Δημητρίου γεγονός που ικανοποιεί την επιθυμία των δημοτών για έργα υποδομής και αναβαθμισμένους χώρους ψυχαγωγίας.

Atlas VPN

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Στυλιανού Πέτσα, εντάσσεται το έργο µε τίτλο «Αστική αναζωογόνηση Δήµου Αγίου Δηµητρίου» στον Αξονα Προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθµη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισµών», του Προγράµµατος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Google news

Η χρηµατοδότηση του έργου, που αφορά στην «Ανάπλαση του Πάρκου Ελευθερίου Βενιζέλου (Ασύρματος)» και στην «Κατασκευή κολυμβητηρίου και κοινόχρηστου χώρου στα Ο.Τ. 2116 και 2117», ανέρχεται στο ύψος των 12.400.000 €, πραγµατοποιείται µέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταµείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνοµολογείται µε δανειακή σύµβαση µεταξύ του Κύριου του Έργου και του Ταµείου Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράµµατος Δηµοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών.

Με τη χρηματοδότηση αυτή, κλείνει ένας κύκλος χρονοβόρων και έντονων προσπαθειών και ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση δύο πολύ σημαντικών έργων που θα συμβάλουν ουσιαστικά στην ανάπλαση της πόλης του Αγίου Δημητρίου.

Η ανάπλαση του Πάρκου όταν ολοκληρωθεί θα δημιουργήσει ένα νέο τοπόσημο για την πόλη του Αγίου Δημητρίου γεγονός που θα προσελκύει καθημερινά επισκέπτες και από άλλους όμορους Δήμους. Αυτό θα έχει ως συνέπεια την επιβάρυνση στο ήδη επιβαρυμένο κυκλοφοριακό του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Είναι υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής να αξιοποιήσει αυτό το μεγάλο έργο με ταυτόχρονη αναβάθμιση του σχεδίου διαχείρισης της κυκλοφορίας.

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει ολοκληρωμένα και πριν ξεκινήσουν οι εργασίες αφού θεωρείται δεδομένο πως η έναρξη των εργασιών στο πάρκο θα προκαλέσει μετακίνηση οχημάτων προς τα εκεί με ταυτόχρονη επιβάρυνση τω οδικών αξόνων. Είναι κάτι που το έχουμε συναντήσει και στο παρελθόν, όπου εκτελούνται μεγάλης κλίμακας έργα και δεν υπάρχει μια νέα κυκλοφοριακή μελέτη.

Ναι, τα μεγάλα έργα δημιουργούν προσωρινή αναστάτωση στις μετακινήσεις, αλλά από την στιγμή που το ξέρεις πρέπει και να το αντιμετωπίσεις στην ώρα του. Ο σχεδιασμός πρέπει να αφορά και την δημιουργία πάρκινγκ για τους επισκέπτες της περιοχής.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα