Ο δισεκατομμυριούχος Σαμ Μπάνκμαν Φράιντ, χαρίζει τα λεφτά του για να ξεκινήσει από την αρχή!

sam
Spread the love

Ο Σαμ Μπάνκμαν Φράιντ είναι ένας πολύ ξεχωριστός τύπος επιχειρηματία και επενδυτή. Μπορεί να έχει γίνει δισεκατομμυριούχος από επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, αλλά ο ίδιος δηλώνει ότι σκοπεύει να διαθέσει όλη του σχεδόν την περιουσία σε φιλανθρωπίες κρατώντας μόνο ένα καλό ποσό κάθε χρόνο για τον εαυτό του ώστε να μπορεί να ζει άνετα.

Hekka

Ο Σαμ Μπάνκμαν Φράιντ υπολογίζεται ότι έχει περιουσία άνω των 20 δισ. δολαρίων, αλλά προτιμά να οδηγεί ένα κανονικό αυτοκίνητο, ένα Toyota Corolla, να ζει μινιμαλιστική ζωή όπως όταν πήγαινε στο πανεπιστήμιο, και έχει μια ισχυρή αλτρουιστική τάση, όπως αναφέρει το περιοδικό «The Federal».

Google news

Ο ίδιος κάνει λόγο για τον λεγόμενο «αποτελεσματικό αλτρουισμό», θεωρία την οποία συνάντησε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της θητείας του στο MIT περίπου 10 χρόνια πριν. «Η φιλοσοφία χρησιμοποιεί μαθηματικούς υπολογισμούς για να καθορίσει πώς οι άνθρωποι θα μπορούσαν να κάνουν το καλύτερο με τα χρήματά τους και τον χρόνο τους» είπε.

Ετσι, όταν άρχισε να δραστηριοποιείται σε κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin αποφάσισε, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι θα βγάλει πολλά χρήματα για να τα δώσει σε άτομα με ανάγκη.

Το περιοδικό «Forbes» έχει αποτιμήσει την περιουσία του μόλις 28χρονου επενδυτή στα 26,5 δισ. δολάρια, την οποία έκανε χάρη στο FTX Trading Limited, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, στο οποίο οι χρήστες μπορούν εύκολα να κάνουν συναλλαγές σε διάφορα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin και το Ethereum.

Γεννήθηκε στο Στάνφορντ της Καλιφόρνιας τον Μάρτιο του 1992. Οι γονείς του ήταν καθηγητές Νομικής στο πανεπιστήμιο και από νεαρή ηλικία ενδιαφερόταν για τον αλτρουισμό, μια φιλοσοφία που υποστηρίζει ότι η καλύτερη δράση είναι αυτή που παράγει τη μεγαλύτερη ευτυχία στον μεγαλύτερο αριθμό ατόμων.

Σπούδασε φυσική και μαθηματικά στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, το ΜΙΤ, από όπου αποφοίτησε το 2014. Αρχισε να ασχολείται με επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα και το 2017 ίδρυσε την Alameda Research, την πρώτη του εταιρεία. Μέσα σε λίγους μήνες από την ίδρυση της Alameda Research, αγόραζε και πουλούσε κάθε μέρα bitcoins πολύ μεγάλης αξίας. Τον Απρίλιο του 2019 ίδρυσε την FTX, μια εταιρεία που σήμερα εκτελεί περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο συναλλαγές κάθε μέρα και τον έχει βοηθήσει να κάνει τεράστια περιουσία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η εταιρεία αναπτύχθηκε ραγδαία χάρη στην επένδυση κεφαλαίων από διάφορες εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων, όπως η SoftBank και η Pantera Capital, σύμφωνα με το περιοδικό «Enterpreneur».

Στο κυνήγι της ευτυχίας
Οταν ρωτήθηκε πόση περιουσία θα ήθελε να έχει, ο Σαμ Μπάνκμαν Φράιντ είπε ότι δεν θέλει αυτή να υπερβαίνει το 1% των κερδών του κάθε χρόνο – να διαμορφώνεται για παράδειγμα σε περίπου 100.000 δολάρια. «Σχεδόν γρήγορα ξεμένει κανείς από πραγματικά αποτελεσματικούς τρόπους για να κάνει τον εαυτό του πιο ευτυχισμένο ξοδεύοντας χρήματα» είπε ο ίδιος στο Bloomberg. «Δεν θέλω γιοτ» κατέληξε.

Οι φίλοι του τον περιγράφουν σαν ένα είδος καπιταλιστή μοναχού. Αυτό το διάστημα ζει στο Νασάου, στις Μπαχάμες. Η FTX σχεδιάζει να χτίσει κτίριο εκεί που θα φιλοξενεί 1.000 εργαζομένους, με θέα στον ωκεανό. Προς το παρόν η εταιρεία έχει την έδρα της σε ένα μονώροφο κτίριο με κόκκινη στέγη κοντά στο αεροδρόμιο. Τα γραφεία εξακολουθούν να φέρουν ετικέτες με ονόματα γραμμένα σε χαρτάκια, σαν τα περίπου 60 άτομα που εργάζονται εκεί να μην είχαν χρόνο να τακτοποιηθούν ακόμη, αναφέρει το Bloomberg.

Χαμογελά καθώς παρουσιάζει γράφημα που δείχνει ότι η FTX αυξάνεται ταχύτερα από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της, όπως η Binance. Η αγορά είναι τεράστια. Το FTX είναι το Νο. 3 χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων σε όγκο, αλλά διαχειρίζεται συναλλαγές έως 15 δισ. δολαρίων τη μέρα. Αντί για μετοχές της Microsoft Corp., οι χρήστες αγοράζουν και πουλάνε Bitcoin, Ether, Dogecoin και εκατοντάδες άλλα κρυπτονομίσματα.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα