Μην μαγειρέψετε αυτά τα φαγητά στη χύτρα ταχύτητας!

mageirema pexels 1024x682 1
Spread the love

Το μαγείρεμα σε χύτρα ταχύτητας είναι μια γρήγορη επιλογή για ένα νόστιμο φαγητό.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι για αρκετούς που μαγειρεύουν καθημερινά η χύτρα ταχύτητας αποτελεί τον απόλυτο σύμμαχο της κουζίνας.

Redmagic WW

Φυσικά δεν λείπουν και οι συζητήσεις σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες της προετοιμασίας φαγητού σε χύτρα ταχύτητας καθώς λόγω της υψηλής θερμοκρασίας καταστρέφονται τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων.Κάποιοι άλλοι δηλώνουν ότι εξαρτάται αποκλειστικά από το είδος του φαγητού που παρασκευάζεται εάν η θρεπτική αξία μειώνεται ή όχι.

Google news

Είτε συνηθίζετε να μαγειρεύετε συχνά στη χύτρα ταχύτητας είτε όχι, υπάρχουν ορισμένες τροφές που καλό είναι να τις αποφεύγετε όταν τη χρησιμοποιείτε.

Ποιες είναι αυτές

Ρύζι
Πιστεύεται ότι το μαγείρεμα του ρυζιού σε χύτρα ταχύτητας δημιουργεί μια επιβλαβή χημική ουσία που ονομάζεται ακρυλαμίδιο. Επίσης, η κατανάλωση ρυζιού που παρασκευάζεται σε χύτρα ταχύτητας μπορεί να προκαλέσει παχυσαρκία καθώς δεν αφαιρείται το νερό στο οποίο βράζει το ρύζι και αυτό οδηγεί σε αύξηση βάρους.

Πατάτες
Πολλοί από εσάς βράζετε τις πατάτες σε χύτρα ταχύτητας. Είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος άλλωστε. Ωστόσο, οι πατάτες έχουν άμυλο και δεν πρέπει να βράζουν σε τόσο υψηλή θερμοκρασία καθώς καταστρέφονται όλα τα θρεπτικά συστατικά επηρεάζοντας αρνητικά και την υγεία.

Λαχανικά
Τίποτα δεν είναι πιο θρεπτικό από τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά. Αυτά ωστόσο, δεν πρέπει να μαγειρεύονται σε χύτρα ταχύτητας γιατί καταστρέφονται εντελώς οι βιταμίνες, τα μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Ψάρι
Το ψάρι χρειάζεται ελάχιστο χρόνο για να μαγειρευτεί, επομένως η χύτρα δεν ενδείκνυται. Επιπλέον χαλάει και η γεύση του ψαριού ενώ εξανεμίζονται και τα θρεπτικά του συστατικά.

Να θυμάστε ότι πρέπει να ελέγχετε τη χύτρα ταχύτητας αφού την κλείσετε και να προσέχετε πριν την ανοίξετε ( καλό είναι να περιμένετε τουλάχιστον 15 λεπτά αφού κλείσετε το μάτι της κουζίνας). Επίσης, αποφύγετε να χρησιμοποιείτε πολύ παλιές χύτρες ταχύτητας γιατί αυξάνει τον κίνδυνο ατυχημάτων.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα