Έρχονται φορολογικές δηλώσεις χωρίς το TaxisNet!

forologiki dilosi e1649708189868
Spread the love

Στόχος είναι το σύστημα να είναι έτοιμο να τεθεί σε λειτουργία το 2023 για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα που αφορά το 2022.

Govee Many GEOs

Το εγχείρημα μοιάζει δυνατό από τη στιγμή που η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ τροφοδοτείται αυτόματα από τράπεζες, εκπαιδευτήρια, ασφαλιστικές εταιρείες, επιχειρήσεις, αλλά και το Δημόσιο.

Google news

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις οφειλές τους προς την εφορία πριν γίνει η οριστική υποβολή της φορολογικής δήλωσης.

Στόχος παραμένει η πρόοδος της αυτοματοποιημένη διαδικασίας να οδηγήσει σε μια απλή αποδοχή της φορολογικής δήλωσης η οποία θα είναι πλήρως συμπληρωμένη από την υπηρεσία.

Αυτό σημαίνει ότι ο φορολογούμενος απλά θα ελέγχει την ορθότητα των στοιχείων χωρίς να παρεμβαίνει στα στοιχεία.

Τα πρώτα βήματα έχουν γίνει ήδη, καθώς από φέτος οι φορολογούμενοι γνωρίζουν ότι πολλές πληροφορίες τις έχει ήδη συλλέξει η ΑΑΔΕ και έχουν ήδη ενημερωθεί.

Πρόθεση της ΑΑΔΕ είναι να αλλάξει στο σύνολο του το μοντέλο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, αυξάνοντας τις ψηφιακές υπηρεσίες και μειώνοντας την εμπλοκή των φορολογούμενων με τις ΔΟΥ.

Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου θα παίξει η πρόοδος του myDATA, ώστε το σύνολο των επιχειρήσεων να εντάξει στην καθημερινότητα του.

Προς το παρόν, οι επιχειρήσεις απλά διαβιβάσουν τα έσοδά τους, ενώ τα μέσα του Ιουνίου ως τα τέλη του Οκτωβρίου, θα μπορούν να δηλώσουν τις τυχόν διαφορές των εξόδων τους.

Στόχος παραμένει η πλήρης διασύνδεση όλων των διαδικασιών και η παρακολούθηση των τιμολογίων έως και την πληρωμή τους.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα