Σενάρια μείωσης του ΦΠΑ στο 6% στα τρόφιμα εξετάσει η κυβέρνηση

trofima super market 696x418 1
Spread the love

Τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ως αντισταθμιστικό μέτρο στο κύμα ακρίβειας που σαρώνει την αγορά.

Govee Many GEOs

Όπως είπε ο υπουργός, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», «το σενάριο υπάρχει στο τραπέζι και η μείωση του ΦΠΑ εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών. Το αν θα γίνει η όχι, είναι απόφαση του οικονομικού επιτελείου που πρέπει να λάβει υπόψιν του κι άλλους παράγοντες».

Google news

«Εξ όσων γνωρίζω, μελετάται να μειωθεί σε ορισμένα είδη στο 6%» σημείωσε.

Παράλληλα, επισήμανε πως δεν είναι δυνατό κάθε εβδομάδα να ανακοινώνονται μέτρα από την κυβέρνηση, γιατί τότε θα χαθεί ο έλεγχος. «Πρέπει δώσουμε λίγο χρόνο να δούμε πώς θα πάνε τα μέτρα που ψηφίσαμε, πρέπει να χειριστούμε αυτή την κρίση σαν μαραθωνοδρόμοι και όχι σαν σαν “κατοστάρηδες”» ανέφερε.

«Ξέρουμε ότι ο κόσμος περνάει δύσκολα, με αυτόν τον πληθωρισμό θα ήταν τρελό να μην το παραδεχτούμε» υπογράμμισε ο υπουργός. Σχετικά με την αισχροκέρδεια, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως από την επόμενη εβδομάδα, με την ψήφιση τροπολογίας, θα αρχίσουν να δημοσιοποιούνται ονόματα εταιριών που αισχροκερδούν.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα