Ο Τσίπρας μιλάει για το πόσο πληρώνει την ΔΕΗ.

tsipras delfoi.jpg e1649526022430
Spread the love

Για έλλειμμα ενεργειακής στρατηγικής, βίαιη απολιγνιτοποίηση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ κατηγόρησε ο Αλέξης Τσίπρας την κυβέρνηση, στο Φόρουμ των Δελφών, ενώ άσκησε κριτική για τον τρόπο αντιμετώπισης της ακρίβειας.

ZTE Many GEOs

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε πως «η μεγάλη εικόνα είναι ότι δεν βρισκόμαστε σε εποχή κανονικότητας και πρέπει να αποφασίσουμε πώς ακριβώς θέλουμε η ΔΕΗ να λειτουργεί. Με γνώμονα τη δημόσια και κοινή ωφέλεια ή την αύξηση των κερδών και των μερισμάτων των ιδιωτών που έχουν μπει;».

Google news

«Σε μια στιγμή κρίσης, πρώτιστο μέλημά μας πρέπει να είναι η κοινή ωφέλεια και η μείωση των υπέρογκων λογαριασμών που παίρνει ο καταναλωτής», σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε τι λογαριασμούς ρεύματος λαμβάνει ο ίδιος. «Αυξήθηκε και σε εμένα ο λογαριασμός της ΔΕΗ, απλά εγώ ανήκω σε αυτούς τους πολίτες που έχουν τη δυνατότητα αυτή η αύξηση να με θυμώνει και να με προβληματίζει, αλλά να μη με βγάζει εκτός οικογενειακού προϋπολογισμού».

«Πληρώναμε γύρω στα 200 ευρώ και είναι πάνω από 400» είπε, προσθέτοντας ότι «αυτά τα 200 ευρώ αύξησης εγώ μπορώ να τα βγάλω πέρα, μια οικογένεια όμως που έχει 1.500 ευρώ ή 2.000 εισόδημα και έχει ανελαστικές υποχρεώσεις δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως «όταν αυτό συνδυάζεται και από πολύ μεγάλες αυξήσεις και στα είδη βασικής κατανάλωσης διατροφής, στα καύσιμα, βρισκόμαστε σε μια εξίσωση δισεπίλυτη, όσο παραμένει σταθερό το εισόδημα και συρρικνώνεται και ανεβαίνουν οι υποχρεώσεις των νοικοκυριών» και πως «αν αυτό συνεχιστεί για πάρα πολύ, ανησυχούμε ότι θα δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής κρίσης».


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα