Τελικά η μαγειρική σόδα κάνει θαύματα!

kipos e1649275758467
Spread the love

Η μαγειρική σόδα δεν κάνει θαύματα μόνο στην κουζίνα. Έχει επίσης την ιδιότητα να καθαρίζει αποτελεσματικά, όπως να κάνει πεντακάθαρη την τουαλέτα, αλλά και να διώχνει μακριά ενοχλητικά έντομα.

ChicMe WW

Μάλιστα, η σόδα ψησίματος ως μυκητοκτόνο φαίνεται να μειώνει τις επιπτώσεις των μυκητιασικών ασθενειών σε κοινά διακοσμητικά και φυτικά φυτά.

Google news

 Έβαλε μαγειρική σόδα στον κήπο της και απαλλάχτηκε από ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα

Διώξτε μακριά τα έντομα
Εάν τα φυτά σας έχουν προσβληθεί από έντομα μπορείτε να αντιμετωπίσετε την κατάσταση με ένα μίγμα από μαγειρική σόδα και άλλα φυσικά υλικά:

1 γαλόνι νερού
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
10 σταγόνες υγρού πιάτων
Ψεκάστε με το μίγμα αυτό μία φορά κάθε τρεις ημέρες μέχρι να εξαλειφθούν τα έντομα.

Μαγειρική σόδα: Πείτε αντίο στις κατσαρίδες μια και καλή με αυτή την αποτελεσματική μέθοδο
Σιχαίνεστε τις κατσαρίδες; Δεν είστε οι μόνοι, αφού οι περισσότεροι άνθρωποι τις σιχαίνονται. Σε κανέναν δεν αρέσουν αυτά τα βρομερά πλασματάκια, που κουβαλούν πάνω τους ένα σωρό μικρόβια.

Ως επί των πλείστων, το μοναδικό μας όπλο ενάντια στις κατσαρίδες είναι να αγοράσουμε ένα εντομοκτόνο και να τις ψεκάσουμε. Ωστόσο, ούτε αυτό είναι η καλύτερη ιδέα, γιατί τα εντομοκτόνα φτιάχνονται από τοξικές χημικές ουσίες και είναι επιβλαβή για το περιβάλλον.

Από ό,τι φαίνεται, υπάρχει μια εντελώς φυσική εναλλακτική που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεφορτωθείτε τις κατσαρίδες. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TNP, η παρασκευή του διαλύματος είναι τόσο απλή και αποτελεσματική, που δε θα χρειαστεί να αγοράσετε ξανά εντομοκτόνα.

Για να φτιάξετε το διάλυμα ενάντια στις κατσαρίδες, θα χρειαστείτε:

Ένα κρεμμύδι
Ένα κουταλάκι της σούπας μαγειρική σόδα
Κόψτε ένα κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και αναμίξτε τα με τη σόδα. Στη συνέχεια, βάλτε το μείγμα στα πατώματα και τις γωνίες του σπιτιού σας.

Θα εκπλαγείτε με το πώς ένα τόσο απλό διάλυμα μπορεί να σας βοηθήσει αποτελεσματικά να ξεφορτωθείτε τις κατσαρίδες. Επαναλάβετε τη διαδικασία αρκετές φορές και δε θα χρειαστεί να ανησυχήσετε ποτέ ξανά για τις κατσαρίδες.

μαγειρικη-σοδα


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα