Έβγαλε φωτογραφία από την γη τους αστροναύτες!

iss space station r 0404 2048x1365 1 e1649181661638
Spread the love

Ένας φωτογράφος κατάφερε να καταγράψει για πρώτη φορά από το έδαφος (!) τον διαστημικό περίπατο δύο αστροναυτών του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS – International Space Station), με τηλεσκόπιο, την ώρα που πραγματοποιούσαν επισκευές στο εξωτερικό του.

Cubot WW

Μπορεί η εικόνα με αστροναύτες να πραγματοποιούν διαστημικό περίπατο για επισκευές και συντήρηση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό να είναι γνώριμη σε πολλούς, ωστόσο αυτές προέρχονται πάντα από τις κάμερες του ίδιου του ISS, με φόντο τον πλανήτη μας.

Google news

Όμως τώρα, είναι η πρώτη φορά που το φόντο του διαστημικού περιπάτου των αστροναυτών είναι ο ουρανός ή το απέραντο του διαστήματος. Τις συγκεκριμένες φωτογραφίες τράβηξε ο πολυβραβευμένος και διάσημος Γερμανός φωτογράφος, Σεμπάστιαν Βόλτμερ.

Όπως βλέπετε, στις φωτογραφίες διακρίνονται οι δύο αστροναύτες, ο Αμερικανός, Ράτζα Τσάρι, και ο Γερμανός, Ματίας Μάουρερ, οι οποίοι περπάτησαν για έξι ώρες έξω από τον ISS καθώς χρειάστηκε να εγκαταστήσουν μια νέα κάμερα αλλά και να κάνουν γενικές εργασίες συντήρησης.

Ο φωτογράφος χρησιμοποίησε το τηλεσκόπιο C11 EdgeHD, ενώ ο ISS περνούσε πάνω από τη Γερμανία.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα