Εντοπίστηκαν νέες μεταλλάξεις της Όμικρον!

medlab e1649184177925
Spread the love

Εντοπίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία υβρίδιο από τα δυο στελέχη της Όμικρον που εμφανίζεται ακόμα πιο μεταδοτικό. Τι ανακάλυψαν επιστήμονες στην Κίνα.

Wondershare WW

Η αποκάλυψη νέων παραλλαγών του κορωνοϊού στην Κίνα και η εμφάνιση ενός δυνητικά πιο μεταδοτικού στελέχους στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει φέρει εκ νέου στο επίκεντρο της δημοσιότητας τον κίνδυνο αναζωπύρωσης της πανδημίας, ακόμη και όταν ειδικοί στον τομέα της υγείας λένε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού.

Google news

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ανακοινώθηκε ότι ένα υβρίδιο δύο στελεχών όμικρον – BA.1 και BA.2 – που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο και ονομάστηκε “XE” θα μπορούσε να είναι η πιο μεταδοτική παραλλαγή που έχει εμφανιστεί μέχρι τώρα. Υπολογίζεται ότι εξαπλώνεται 10% πιο εύκολα από τη BA.2, η οποία από μόνο της ήταν πιο μεταδοτική από την αρχική Ομικρον.

Εν τω μεταξύ, στην Κίνα, η οποία βιώνει το μεγαλύτερο ξέσπασμά της πανδημίας από την εποχή της πρωταρχικής εξάπλωσης του ιού στη Γουχάν, οι αρχές έχουν αποκαλύψει δύο νέες υποπαραλλαγές Όμικρον που δεν ταιριάζουν με καμία υπάρχουσα αλληλουχία. Δεν είναι σαφές εάν οι λοιμώξεις ήταν μεμονωμένα γεγονότα μικρής σημασίας ή εάν μπορεί να αποτελούν ένδειξη μελλοντικών προβλημάτων.

“Εάν οι προσπάθειες των κινεζικών αρχών να περιορίσουν τη μετάδοση είναι αναποτελεσματικές έναντι ενός εξαιρετικά μεταδοτικού ιού, όπως μια παραλλαγή Όμικρον, αυτό θα μπορούσε να γίνει απειλή για τον υπόλοιπο κόσμο”, δήλωσε ο Ρατζέεβ Βενκάγια, πρώην σύμβουλος βιοάμυνας του Λευκού Οίκου ο οποίος διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας Aerium Therapeutics Inc. τον Μάρτιο.

“Γνωρίζουμε ότι η ανεξέλεγκτη μετάδοση του ιού μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω εξέλιξη του ιού και μια εξέλιξη που θα παρακάμπτει τα εμβόλια και τα θεραπευτικά φάρμακα καθιστώντας τα δυνητικά λιγότερο αποτελεσματικά”, προειδοποίησε.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα