Οι Ουκρανοί έκαναν πορεία στην Βουλή!

vouli
Spread the love

Τελικώς, η κατάσταση δεν εκτραχύνθηκε, με δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ να αποτρέπουν τους διαδηλωτές υπέρ της Ρωσίας να περάσουν για δεύτερη φορά από την πλατεία Συντάγματος
Έντονη ήταν η αντίδραση Ουκρανών που πραγματοποιούσαν, το απόγευμα της Κυριακής, συγκέντρωση στο Σύνταγμα για την αυτοκινητοπομπή και μοτοπορεία με ρωσικές και ελληνικές σημαίες καθώς και την ένδειξη «Ζ» -που αποτελεί το σύμβολο της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία- πάνω στα οχήματα που πέρασαν από την πλατεία την ίδια ώρα.

Cubot WW

Η αυτοκινητοπομπή και η μοτοπορεία πέρασαν από την πλατεία Συντάγματος κορνάροντας και ανεμίζοντας ρωσικές και ελληνικές σημαίες, σε μια κινητοποίηση που διοργανώθηκε υπέρ της Ρωσίας και ξεκίνησε από το σταθμό του μετρό Συγγρού-Φίξ.

Google news

Όταν η αυτοκινητοπομπή συναντήθηκε με τους συγκεντρωμένους δημιουργήθηκε ένταση, αλλά υπήρχε ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων με τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ που απέτρεψε οποιαδήποτε παρατράγουδα.

Πιο συγκεκριμένα, οι Ουκρανοί αντέδρασαν απάντησαν στα κορναρίσματα των υποστηρικτών της Ρωσίας με το σύνθημα: «Φασίστες», ενώ αναρωτήθηκαν γιατί επετράπη στην πορεία αυτή να φθάσει μέχρι την πλατεία.

Τελικώς, η κατάσταση δεν εκτραχύνθηκε, με δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ να αποτρέπουν τους διαδηλωτές υπέρ της Ρωσίας να περάσουν για δεύτερη φορά από την πλατεία Συντάγματος κλείνοντας την κυκλοφορία στην Οδ. Σταδίου (στο ύψος της οδού Αμερικής) και εκτρέποντάς τους προς την Ομόνοια.

Δείτε το βίντεο


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα