Μεγάλες αλλαγές γίνονται στις εστιάσεις με τον COVID!

koronoios estiasi nea metra 696x391 1
Spread the love

Αλλαγές έρχονται στις ημερομηνίες λήξης για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και το πιστοποιητικό νόσησης, που φέρνουν νέα δεδομένα για εστίαση και άλλους κλάδους, σύμφωνα με νέες δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

Goboo [CPS] Many GEOs

Οπως ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης, η Κομισιόν έχει συστήσει την ενοποίηση της διάρκειας ισχύος των συγκεκριμένων πιστοποιητικών σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ακόμη τη λήξη στους 9 μήνες για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και στους 6 για το πιστοποιητικό νόσησης.

Google news

Αυτό θα ισχύει για όσους δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση του εμβολίου και θεωρούνται ανεμβολίαστοι, έχοντας περιορισμούς σε εστίαση και λιανεμπόριο, αλλά και υποχρέωση για rapid test για την εργασία τους.

Με την αλλαγή αυτή, η εστίαση στους κλειστούς χώρους θα «ανοίξει» ακόμα περισσότερο μέχρι την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, τουλάχιστον για το καλοκαίρι.

Το μέτρο τέθηκε σε ισχύ από τις αρχές Φεβρουαρίου, προκειμένου να ενισχυθεί ο εμβολιασμός.

Εάν τελικά γίνει η αλλαγή τότε, από τους επτά μήνες που ισχύει τώρα το πιστοποιητικό εμβολιασμού παρατείνεται στους εννέα μήνες.

Αλλάζουν όλα στην εστίαση: Χωρίς επίδειξη πιστοποιητικού
Ειδικότερα, μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Πλεύρης, ανέφερε ότι άμεσα, ενδεχομένως την επόμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αποκλιμάκωσης, προκειμένου όσο πλησιάζει το καλοκαίρι η χώρα να βρίσκεται πιο κοντά στην κανονικότητα.

Διευκρίνισε ότι δεν θα καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, αλλά αυτό που εξετάζεται είναι να μην χρειάζεται η επίδειξή του για την είσοδο στους εσωτερικούς χώρους κατά τους θερινούς μήνες.

Προσδιόρισε αυτή την αλλαγή τον μήνα Μάιο και δεν αναφέρθηκε σε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία, προκειμένου να μην προκαταβάλλει τις αποφάσεις της επιτροπής.

Για τα πιστοποιητικά ανέφερε επίσης, ότι υπάρχει σύσταση της Κομισιόν προς όλα τα κράτη μέλη για να ενοποιηθεί η διάρκεια της ισχύος τους σε όλα τα κράτη μέλη, στους 9 μήνες για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και στους 6 μήνες για το πιστοποιητικό νόσησης.

Στην Ελλάδα έως τώρα η διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τις δύο δόσεις είναι οι επτά μήνες ενώ για το πιστοποιητικό νόσησης είναι οι τρεις μήνες.

Για όσους έχουν εμβολιαστεί έναντι του κοροναϊού και με την τρίτη δόση, δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός στην ισχύ του πιστοποιητικού.

Δεν φεύγουν οι μάσκες
Σχετικά με την χρήση προστατευτικών μασκών στους εσωτερικούς χώρους, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι πρόκειται για ένα σχετικά ήπιο μέτρο που δεν περιορίζει την κινητικότητα και την κοινωνική, οικονομική ζωή, ενώ στη χώρα μας οι εσωτερικοί χώροι περιορίζονται τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σε αυτό το πλαίσιο ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι δεν πρόκειται για ένα μέτρο που πρέπει να «φύγει» άμεσα.

Κορονοϊός: Προς λουκέτο οι οίκοι ανοχής από το ρεύμα – Ζητούν να καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού
Οι οίκοι ανοχής κινδυνεύουν να κλείσουν στην Ελλάδα λόγω των υψηλών λογαριασμών στο ρεύμα, με τον κλάδο να ελπίζει σε κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού.
Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο ThessToday, η πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων Ελλάδος, Ελλη Κανελλοπούλου, το επάγγελμα του έρωτα επί πληρωμή από το πρώτο lockdown έχει βιώσει ανεπανόρθωτα πλήγματα λόγω των οδηγιών που δόθηκαν από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για να μπει φρένο στην πανδημία του κορονοϊού.

Η Έλλη Κανελλοπούλου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το ρεύμα θα οδηγήσει νομοτελειακά σε λουκέτα επιχειρήσεων. Υπογραμμίζει μάλιστα την ανάγκη για κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

«Το ρεύμα έχει δυσκολέψει πολύ την κατάσταση για τον κλάδο μας. Είχαμε που είχαμε όλη αυτή την πτώση της κίνησης τα χρόνια της πανδημίας με τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό, πλέον απειλούνται και επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα εδώ και χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Κανελλοπούλου.

Μάλιστα, φέρνει ως παράδειγμα το γεγονός ότι «υπάρχουν μαγαζιά που προηγουμένως πλήρωναν λίγες εκατοντάδες ευρώ σε λογαριασμούς ρεύματος και πλέον το ποσό έχει φτάσει 1.500 ευρώ και σε πολλές περιπτώσεις ακόμη περισσότερο».

εστίαση: «Ανάσα η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού»
Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια των lockdown αυξήθηκε η παράνομη ερωτική συνεύρεση και ώθησε μεγάλο κομμάτι των πελατών σε σπίτια και ξενοδοχεία.

Η πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων επισημαίνει την ανάγκη να καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού, καθώς, όπως λέει, «πρέπει να επιστρέψει ο κόσμος πίσω στις νόμιμες επιχειρήσεις, εκεί όπου τηρούνται και όλα τα μέτρα προστασίας από την covid-19».

«Θα είναι ανάσα για εμάς η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, διότι οι περιορισμοί έχουν δυσκολέψει την κατάσταση.

Μια μεγάλη μερίδα των πελατών οδηγούνται από τα lockdown ακόμη στις παράνομες συναντήσεις -κυρίως σε σπίτια- επειδή εκεί δεν υφίστανται τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, αλλά ούτε και η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην άρση αυτού του μέτρου ώστε οι πελάτες να επιστρέψουν πίσω στους νόμιμους οίκους ανοχής», σχολιάζει η Ελλη Κανελλοπούλου.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα