Σπάνε οι σχέσεις του ΟΠΕΚ με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας.

OPEC e1649014625382
Spread the love

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) δήλωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί δεδομένα του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ) για την αξιολόγηση της συμμόρφωσης με τις ποσοστώσεις παραγωγής των χωρών μελών του ΟΠΕΚ.

Geekbuying WW

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu, η απόφαση ελήφθη μετά από έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης την Πέμπτη.

Google news

Ο ΟΠΕΚ συμφώνησε να αντικαταστήσει τον ΔΟΕ με τους ομίλους συμβούλων Wood Mackenzie και Rystad Energy ως δευτερεύουσες πηγές, ενώ αξιολογεί τα επίπεδα παραγωγής αργού στα κράτη μέλη.

Όπως ανακοινώθηκε η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ αμέσως.

Ο ΔΟΕ παρέχει ένα από τα έξι σετ αριθμών παραγωγής που συνθέτουν την εκτίμηση της μηνιαίας έκθεσης του ΟΠΕΚ για τις “δευτερεύουσες πηγές” για την παραγωγή πετρελαίου.

Ο ΔΟΕ και ο ΟΠΕΚ βρίσκονται σε αντίθεση για λίγο, καθώς ο τελευταίος δέχεται πιέσεις να αυξήσει την παραγωγή του για να μετριάσει τις αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου και να ανακουφίσει την αγορά εν μέσω ανησυχιών για την προσφορά.

Ο οργανισμός ξεκίνησε επίσης μια διεθνή κίνηση για την απελευθέρωση 60 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου από τα αποθέματα έκτακτης ανάγκης των χωρών μελών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα