Αυτή η ιατρική απόφαση, άφησε παράλυτο ένα παιδί!

baby e1649014991135
Spread the love

Τέσσερα χρόνια μετά από μια τραγική εμπειρία τοκετού που έζησε ένα ζευγάρι από την Αϊόβα ήρθε η δικαίωση.

Hekka

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το cafemom.com ο Andrew και η Kathleen Kromphardt είχαν να αντιμετωπίσουν μια σειρά από εσφαλμένες ιατρικές αποφάσεις, οι οποίες ελήφθησαν από το προσωπικό του νοσοκομείου και οδήγησαν στη μόνιμη εγκεφαλική βλάβη του παιδιού τους.

Google news

Η μήνυση και η αγωγή του ζευγαριού έγιναν εναντίον γυναικολόγων και του νοσοκομείου Mercy στην Iowa.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, γιατροί και νοσηλευτές κατηγορούνται για αμέλεια, καθώς έφεραν στον κόσμο το μωρό με λάθος χειρισμούς, με λαβίδα και βεντούζα, με αποτέλεσμα να συνθλίψουν το εύθραυστο κρανίο του. Το παιδί θα πρέπει πλέον να ζει με μόνιμες εγκεφαλικές βλάβες. Και η οικογένεια θα πρέπει να το φροντίζει όσο ζει.

Τι ακριβώς είχε συμβεί

Η Kathleen Kromphardt εισήχθη στα επείγοντα του νοσοκομείου, λίγο αφού έσπασαν τα νερά της. Μία ώρα αργότερα, το έμβρυο έδειχνε σημάδια δυσφορίας. Παρόλο που το προσωπικό πήρε μέτρα για να παρέμβει, το έμβρυο είχε ήδη μειωμένο οξυγόνο, ενώ ήταν ακόμα μέσα στη μήτρα. Τελικά υπέστη εγκεφαλική υποξία.

Στην προσπάθειά του να το φέρει στον κόσμο όσο το δυνατόν ταχύτερα, το προσωπικό του νοσοκομείου χρησιμοποίησε συγκεκριμένα όργανα που έκαναν την κατάσταση ακόμα χειρότερη.

«Η γιατρός άρπαξε τη λαβίδα και προσπάθησε να τραβήξει το μωρό έξω από τη μήτρα, διαλύοντας το κρανίο σαν τσόφλι αυγού» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας. «Και όταν είδε πως το μωρό δεν έβγαινε, χρησιμοποίησε τη βεντούζα, κάτι που απαγορεύεται, όταν η λαβίδα έχει αποτύχει».

Αβέβαιη η κατάσταση του μωρού

Στη συνέχεια το μωρό μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Iowa, για περαιτέρω έλεγχο. Εκεί οι γιατροί διέγνωσαν το ραγισμένο κρανίο. Το πρόβλημα, όμως, δεν ήταν μόνο αυτό.

Οι γιατροί βρήκαν, επίσης, ότι το μωρό υπέφερε από εγκεφαλική αιμορραγία, καθώς και από πάρεση του προσωπικού νεύρου, επιληπτικές κρίσεις και ισχαιμική εγκεφαλική βλάβη. Σήμερα, το παιδάκι υποφέρει τις συνέπειες αυτών των τραυμάτων, ενώ έχει διαγνωστεί και με εγκεφαλική παράλυση. Ο μικρός Σκοτ θα χρειάζεται 24ωρη φροντίδα για την υπόλοιπη ζωή του.

Η δικαίωση της οικογένειας

Έπειτα από δίκη 14 ημερών, οι δικηγόροι της οικογένειας κατέληξαν, ότι ήταν τρία τα μεγάλα λάθη που έγιναν και ευθύνονται για την κατάσταση του παιδιού. Το πρώτο είναι, ότι οι γιατροί προχώρησαν σε φυσιολογικό τοκετό, αντί να επιλέξουν επείγουσα καισαρική, εφόσον το μωρό κινδύνευε. Το δεύτερο είναι η υπερβολική πίεση που ασκήθηκε με τη λαβίδα. Και το τρίτο είναι η κακή χρήση της βεντούζας που οδήγησε στην θραύση του κρανίου.

Αν δεν είχαν συμβεί όλα αυτά, οι γονείς πιστεύουν, ότι το μωρό δεν θα αντιμετώπιζε τόσο σοβαρά και μακροχρόνια προβλήματα.

Αφού συνεδρίασαν για 90 ολόκληρα λεπτά, δικαστές και εισαγγελέας κατέληξαν στην αποζημίωση ύψους 97,4 εκατομμύρια ευρώ προς τους γονείς. Πρόκειται για την υψηλότερη που έχει ποτέ εκδικαστεί στην πολιτεία.

Οι γονείς δηλώνουν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα αυτό. Ωστόσο η πλευρά του νοσοκομείου και των γιατρών θεωρεί ότι έχει αδικηθεί και θα κάνει ό,τι μπορεί για να μειώσει το ύψος της πληρωτέας ποινής.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα