Οδικά έργα θα γίνουν στην Δυτική Ελλάδα.

dytiki ellada odikoi aksones e1648923666832
Spread the love

Πολλά και σημαντικά είναι τα οδικά έργα που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή ή θα ξεκινήσουν άμεσα και θα αλλάξουν την εικόνα της Δυτικής Ελλάδας προς το καλύτερο.

Zaful WW

Οι εργασίες ξεκίνησαν και επίσημα για τον οδικό άξονα Πάτρα-Πύργος (δείτε εδώ το εντυπωσιακό video που έδωσε στη δημοσιότητα η Ολυμπία Οδός), ένα μεγάλο έργο που θα συνεισφέρει σημαντικά στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στους ελληνικούς δρόμους.

Google news

Ωστόσο το παραπάνω σημαντικό έργο δεν είναι το μοναδικό που θα εκτελεστεί ή κατασκευάζεται ήδη στη Δυτική Ελλάδα, ο οδικός χάρτης της οποίας αναμένεται να αλλάξει σε σημαντικό βαθμό τα επόμενα χρόνια.

Ανάμεσα στα έργα που ξεχωρίζουν και θα δώσουν νέα πνοή στην περιοχή δημιουργώντας ακόμη και νέες θέσεις εργασίας είναι και ο οδικός άξονας Άκτιο-Αμβρακία. Το συγκεκριμένο έργο, σύμφωνα και με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί από την κατασκευάστρια εταιρεία αναμένεται να είναι έτοιμο έως το τέλος του 2023.

Με μήκος που φτάνει λίγο κάτω από τα 50 χιλιόμετρα (48,5 για την ακρίβεια) ο οδικός άξονας Άκτιο-Αμβρακία είναι το δεύτερο μεγαλύτερο έργο στην περιοχή, έπειτα από τον οδικό άξονα Πάτρα-Πύργος.

Ένα έργο που σχετίζεται με τον άξονα Άκτιο-Αμβρακία και βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη είναι και η σύνδεση της Λευκάδας με τον συγκεκριμένο άξονα. Το έργο χωρίζεται σε δύο τμήματα με το πρώτο να είναι το τμήμα Άκτιο-Άγιος Νικόλας, με μήκος κοντά στα πέντε (5) χιλιόμετρα, ενώ το δεύτερο είναι το τμήμα Βόνιτσα-Λευκάδα με μήκος περι τα 16 χιλιόμετρα.

Με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, ένα ακόμη σημαντικό έργο για τη Δυτική Ελλάδα είναι η ουσιαστική αναβάθμιση του άξονα Πύργος-Αρχαία Ολυμπία. Με μήκος περίπου 25 χιλιόμετρα, το συγκεκριμένο έργο φαίνεται να έχει πάρει το δρόμο της υλοποίησης και αναμένεται να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάπτυξης. Η συγκεκριμένη αναβάθμιση θα συνδέσει τον άξονα Πύργος-Αρχαία Ολυμπία με τον αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας Οδού.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα