Ο Μπάιντεν θα αποσδευμέυσει έως και εκατομμύρια βαρέλια από πετρέλαιο.

biden e1648840276795
Spread the love

Απότομη υποχώρηση σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου εν μέσω φημολογίας ότι ο Τζο Μπάιντεν θα δώσει εντολή για αποδέσμευση-ρεκόρ από τα αποθέματα έκτακτης ανάγκης των ΗΠΑ, με σκοπό να ελαφρύνει το οικονομικό βάρος που σηκώνουν οι Αμερικανοί στα πρατήρια βενζίνης.

Geekbuying WW

Το σχέδιο για την απελευθέρωση έως και ενός εκατομμυρίου βαρελιών την ημέρα, όπως ανέφερε το Bloomberg, πρόκειται να ανακοινωθεί στην προγραμματισμένη μεσημεριανή ενημέρωση του προέδρου για την ενέργεια.

Google news

Το CNBC ανέφερε αρχική πτώση σχεδόν 6% στα συμβόλαια μελλοντικής παράδοσης αργού πετρελαίου, με το κόστος του βαρελιού να κυμαίνεται γύρω στα 100 δολάρια.

Η τιμή του βαρελιού Brent νωρίτερα τον Μάρτιο έφτασε τα 139 δολάρια το βαρέλι. Η μέση τιμή για ένα γαλόνι φυσικού αερίου ήταν 4,22 δολάρια την Πέμπτη.

Οι αναλυτές έχουν συνδέσει τις υψηλές τιμές της βενζίνης, απόρροια σε μεγάλο βαθμό της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στην Ουκρανία, με την πτώση της δημοτικότητας του Μπάιντεν και τις προοπτικές του Δημοκρατικού κόμματος στις επερχόμενες ενδιάμεσες εκλογές.

Ο Μπάιντεν ήθελε να δράσει νωρίτερα, καθώς δημοσκόπηση του NBC του δίνει ποσοστό αποδοχής μόλις 40%, το χαμηλότερο της προεδρίας του μέχρι σήμερα.

Οι ΗΠΑ έχουν επί του παρόντος περίπου 568 εκατομμύρια βαρέλια ως στρατηγικό απόθεμα πετρελαίου που είναι αποθηκευμένα στο Τέξας και τη Λουιζιάνα. Σύμφωνα με το Bloomberg η αποδέσμευση θα διαρκέσει έως και έξι μήνες και θα αφορά σε περίπου 180 εκατομμύρια βαρέλια.

Ο Μπάιντεν έχει εκμεταλλευτεί τα αποθέματα και στο παρελθόν, αποδεσμεύοντας 50 εκατομμύρια βαρέλια τον περασμένο Νοέμβριο για να αντιμετωπίσει ζητήματα εφοδιασμού.

Τα 180 εκατομμύρια βαρέλια θα αποτελούν ρεκόρ.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα