Ο Μεντβέντεφ απειλεί τις υπόλοιπες χώρες με τα διατροφικά και γεωργικά προϊόντα της!

medvedev 2048x1424 1 e1648846595898
Spread the love

Η συνεργασία με τη Δύση τελείωσε, διεμήνυσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν και πριν… αλέκτωρ λαλήσει, ο «υπασπιστής» του Ντμίτρι Μεντβέντεφ απείλησε Ευρώπη και ΗΠΑ ότι η Ρωσία θα σταματήσει να τους δίνει γεωργικά και διατροφικά προϊόντα!

Cubot WW

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ένας από τους πιο στενούς συμμάχους του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο άνθρωπος που ήταν πρόεδρος της Ρωσίας όταν… δεν μπορούσε ο «τσάρος», προειδοποίησε ότι η Μόσχα θα βάλει stop στις εξαγωγές σιτηρών κι άλλων προϊόντων σε «μη φιλικά» κράτη! Είναι ακόμη μια «απάντηση» στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία.

Google news

«Θα παρέχουμε διατροφικά και γεωργικά προϊόντα στους φίλους μας», τόνισε ο Μεντβέντεφ, αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, σε ανάρτηση στα social media. «Ευτυχώς έχουμε πολλούς και δεν βρίσκονται στην Ευρώπη ή τη Βόρεια Αμερική», πρόσθεσε.

Και οι εξαγωγές σιτηρών …. μόνο σε φίλους της Ρωσίας θα πληρώνονται τόσο σε ρούβλια όσο και στα εθνικά νομίσματα των χωρών, είπε ο Μεντβέντεφ.

Ήδη η Ρωσία παρέχει σιτηρά κυρίως στις χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Η ΕΕ και η Ουκρανία είναι οι μεγάλοι ανταγωνιστές της στο εμπόριο σιτηρών.

Προτεραιότητα αποτελεί η εγχώρια αγορά της Ρωσίας και ο έλεγχος τιμών σε αυτή, επεσήμανε ο Μεντβέντεφ. Η Ρωσία έχει επιβάλει ποσοστώσεις στις εξαγωγές σιτηρών και φόρους από το 2021 σε μια προσπάθεια να σταθεροποιήσει τις εγχώριες τιμές τροφίμων.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα