Η Aegean τα πηγαίνει καλά στις θερινές πτήσεις, παρά την αβεβαιότητα της.

aegean e1648845889100
Spread the love

Περισσότερες από 16 εκατ. θέσεις θα διαθέσει φέτος η Aegean, εκτιμώντας ότι το καλοκαίρι, η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια θα φτάσει στα επίπεδα του 2019. Την αισιοδοξία του εξέφρασε ο πρόεδρος της Aegean Airlines και Olympic Air Ευτύχης Βασιλάκης, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης, για ενημέρωση των χρηματοοικονομικών αναλυτών.

Wondershare WW

Ήδη, οι προκρατήσεις είναι βελτιωμένες σε σχέση με πέρυσι, καλύπτοντας το πρώτο δίμηνο του 2022, το 80% με 83% των πρώτων μηνών του 2019, ενώ και ο Μάρτιος σημειώνει τις καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με όλους τους μήνες του 2021.

Google news

Μιλώντας για τη θερινή σεζόν, ο κ. Βασιλάκης τόνισε ότι οι προοπτικές διαγράφονται θετικές, και μάλιστα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η προσφορά σε εισιτήρια και η προσφερόμενη χωρητικότητα θα πλησιάσει τα επίπεδα του 2019, προτού ξεσπάσει η πανδημία, όπου είχε σημειωθεί ρεκόρ πτήσεων. Παρά τη γενικότερη αισιοδοξία, ο ίδιος διατηρεί ωστόσο, τις επιφυλάξεις του για το ευρύτερο περιβάλλον, εξαιτίας της αβεβαιότητας που έχει προκαλέσει ο πόλεμος. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Οι προβλέψεις για τη φετινή σεζόν, γίνονται υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν κι άλλοι απρόβλεπτοι εξωγενείς παράγοντες».

Η στρατηγική για το 2021
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τη σεζόν, η Aegean επαναφέρει πτήσεις, με διασύνδεση την Αθήνα, που είχαν ανασταλεί λόγω της πανδημίας, ενώ θα προωθήσει περαιτέρω και τις διακεκριμένες θέσεις για τις οποίες, ήδη παρατηρείται αύξηση της ζήτησης.

Αναφερόμενος στις προκρατήσεις, της περιόδου που διανύουμε, ο κ. Βασιλάκης, ανέφερε ότι είναι βελτιωμένες σε σχέση με πέρυσι, φέρνοντας ως παράδειγμα τον Μάρτιο, ο οποίος αποτελεί τον καλύτερο μήνα του περυσινού έτους και προμηνύει την κίνηση του καλοκαιριού. «Η ζήτηση, δείχνει και τη δυναμική, για το καλοκαίρι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η πληρότητα των πτήσεων, αποτελεί και τον πιο κρίσιμο παράγοντα για την επιστροφή της εταιρείας στην κερδοφορία το 2022. Για την τρέχουσα χρονιά, στόχος είναι να ξεπεράσει ο συντελεστής πληρότητας το 75% σε σχέση με το 2019, όταν το 2021 ο συντελεστής πληρότητας ανήλθε στο 65,5%

Ως προς τα νέα αεροσκάφη, ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας επεσήμανε ότι, στο τέλος του 2023 θα βρίσκονται πολύ κοντά στο στόχο τους. Η καθυστέρηση των παραδόσεων, που είχε επιβληθεί από τον μηδενισμό σχεδόν του πτητικού έργου για κάποιους μήνες του 2020, καλύφθηκε μετά την επίσπευση της διαδικασίας από το 2021. Ως εκ τούτου, μέχρι το τέλος του έτους η Aegean θα παραλάβει 12 αεροσκάφη Airbus και μέχρι το τέλος του 2023 ακόμα 10. Επιπλέον, προχωρά και στην πρόωρη λήξη και επαναπαράδοση στον εκμισθωτή 8 αεροσκαφών τύπου Q400 και την αντικατάστασή τους με την αγορά τριών αεροσκαφών ATR72-600 και τη μίσθωση έξι ακόμη. Το ένα από τα τρία αεροσκάφη τύπου ATR72-600 έχει ήδη παραληφθεί και τα άλλα δύο αναμένεται να παραδοθούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα