Ο Μπιλ Γκέιτς έκανε επένδυση σε εταιρεία που φτιάχνει νερό από αέρα!

bill gates21 e1648759111961
Spread the love

Τα επαναστατικά υδροπάνελ της Source Global κοστίζουν περίπου 2.000 δολάρια ανά τεμάχιο και δημιουργούν πόσιμο νερό από τον αέρα, μεταφέροντάς το σε μέρη στα οποία υπάρχει μεγάλη έλλειψη

Hekka

Μοιάζουν αρκετά με τα ηλιακά πάνελ, αλλά έχουν μια σημαντική διαφορά. Αντί για ηλεκτρισμό, παράγουν νερό. Τα υδροπάνελ της Source Global δημιουργούν πόσιμο νερό από τον αέρα μεταφέροντας το σε μέρη στα οποία υπάρχει μεγάλη έλλειψη.

Google news

Πίσω στο 2014, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κόντι Φρίσεν, εφηύρε τα συγκεκριμένα πάνελ στην Αριζόνα. Ένα χρόνο αργότερα, ίδρυσε την εταιρεία του, Source Global. «Αξιοποιούμε την ηλιακή ενέργεια και τον αέρα παράγοντας πόσιμο νερό σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη», εξηγεί ο Ceo.

Πώς λειτουργούν
Τα υδροηλεκτρικά πάνελ της Source Global συγκεντρώνουν τους υδρατμούς από τον αέρα. Στη συνέχεια, τους αποθηκεύουν στο πάνελ. Χρησιμοποιώντας τη ζεστασιά του ήλιου, το σύστημα μετατρέπει τους υδρατμούς σε υγρό, το οποίο συλλέγεται σε μια δεξαμενή εντός του πάνελ και τελικά, απελευθερώνεται ως καθαρό νερό.

Τα πάνελ της startup κοστίζουν περίπου 2.000 δολάρια ανά τεμάχιο. Μέχρι το 2018, ο Φρίσεν είχε εγκαταστήσει μια σειρά από 40 υδροπάνελ στην Κένυα. Αυτή τη στιγμή, τα υδροηλεκτρικά πάνελ της Source υπάρχουν σε 52 χώρες. Σε μέρη όπως η Ινδία, όπου 800.000 χωριά δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό η συγκεκριμένη τεχνολογία θα ήταν σωτήρια, υποστηρίζει ο Ceo.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, πως σύμφωνα με πληροφορίες από το CNBC, η εταιρεία έχει συγκεντρώσει 150 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των Breakthrough Energy Ventures του Μπιλ Γκέιτς, BlackRock, Duke Energy και Lightsmith Group.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα