Γιατί πετάξανε πριν λίγο ρωσικά μαχητικά οπλισμένα με πυρηνικά πάνω από τη Σουηδία!?

Sukhoi Su 35BM rusian airplane fighter
Spread the love

Αποφασισμένος να εμποδίσει με κάθε τρόπο μία πιθανή ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ είναι ο Βλαντίμιρ Πούτιν, γεγονός αποτυπώνεται τόσο στε επίπεδο ενεργειών -κρυφές και φανερές- όσο και σε επίπεδο δηλώσεων.

Redmagic WW

Σύμφωνα με αναφορές σε διεθνή ΜΜΕ, νωρίτερα τον Μάρτιο, δύο ρωσικά μαχητικά, οπλισμένα με πυρηνικά, παραβίασαν τον εναέριο χώρο της σκανδιναβικής χώρας, με στόχο να «τρομοκρατήσουν» τη Στοκχόλμη και να παραιτηθεί της ιδέας να ενταχθεί στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Google news

Όπως μετέδωσε το σουηδικό κανάλι TV4 Nyheterna, η παραβίαση του εναέριου χώρου σημειώθηκε στις 2 Μαρτίου και καταγράφηκε στο ιστορικό των παράνομων πτήσεων από την αρμόδια υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, την ημερομηνία εκείνη, συνολικά τέσσερα αεροσκάφη απογειώθηκαν από τη βάση του Καλίνιγκραντ, ωστόσο τα δύο εξ αυτών εισήλθαν παρανόμως στον εναέριο χώρο της Σουηδίας.

Τα δύο ρωσικά αεροσκάφη ήταν Sukhoi 24 και τα άλλα δύο ήταν Sukhoi 27 μαχητικά αεροσκάφη.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά τις απειλές που εκτόξευσε η ρωσική πλευρά για στρατιωτική δράση εναντίον της Σουηδίας και της Φινλανδίας, αν ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Ο αρχηγός της σουηδικής Πολεμικής Αεροπορίας, Καρλ Γιόχαν Έντστρομ δήλωσε ότι «είμαστε πολύ ανήσυχοι με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά το περιστατικό» και πρόσθεσε: «Η ρωσική συμπεριφορά είναι αντιεπαγγελματική ανεύθυνη».

Ο Καρλ Γιόχαν Έντστρομ επιβεβαίωσε το περιστατικό, λέγοντας ότι τα σουηδικά αεροσκάφη φωτογράφισαν τα ρωσικά και τα οδήγησαν εκτός εναέριου χώρου.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα