Προσοχή στην κλοπή των τιμονιών!

timoni e1648665964782
Spread the love

Η νέα μόδα στις κλοπές αυτοκινήτων αφορά το τιμόνι, με το φαινόμενο να αυξάνεται καθημερινά σε παγκόσμιο επίπεδο.

ChicMe WW

Η ασταθής γεωπολιτική κατάσταση και η πανδημία έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα στον πλανήτη, και πέρα από την αύξηση του πληθωρισμού παρατηρείται και αύξηση στις διαρρήξεις αυτοκινήτων.

Google news

Steering wheel theft 2

Τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των τροχών και των καταλυτών που αφαιρέθηκαν από αυτοκίνητα έχει αυξηθεί σημαντικά, ενώ τώρα τελευταία εμφανίζεται και μία νέα μόδα μεταξύ των διαρρηκτών που σπάνε το παράθυρο του οδηγού και κλέβουν το τιμόνι.

Σύμφωνα με την αστυνομία των ΗΠΑ και αρκετών Ευρωπαϊκών κρατών, οι διαρρήκτες δεν ενδιαφέρονται τόσο για τα ίδια τα τιμόνια, αλλά για τους αερόσακους που βρίσκονται σε αυτά. Το πρόβλημα το αντιμετωπίζουν μοντέλα που το τιμόνι τους στηρίζεται στην κολόνα με 2 ή το πολύ 3 βίδες.

Steering wheel theft 3

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα αφορά τα θύματα των διαρρηκτών, μιας και η παγκόσμια κρίση έχει μειώσει όχι μόνο την παραγωγή των αυτοκινήτων, αλλά και των ανταλλακτικών τους. Έτσι, οι ιδιοκτήτες μπορεί να περιμένουν μήνες για να τους παραδοθεί ένα νέο τιμόνι.

Η αστυνομία δεν έχει βρει ακόμα κάποιον αποτελεσματικό τρόπο για να αντιμετωπίσει αυτού του είδους τα εγκλήματα και συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες όλων των αυτοκινήτων να σταθμεύουν σε ασφαλή μέρη.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα