Αφρικανική σκόνη έρχεται στην Αθήνα!

skoni3
Spread the love

Σημαντικές ποσότητες αφρικανικής σκόνης έχουν «σκεπάσει» πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και την Αθήνα, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για ένα ασυνήθιστο πενθήμερο έως και το Σάββατο.

AliExpress WW

Σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο μεταφοράς σκόνης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η επικράτηση ανέμων νοτίων διευθύνσεων κατά το διάστημα αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την συνεχή μεταφορά αφρικανικής σκόνης προς τη χώρα μας.

Google news

Καιρός: Η αφρικανική σκόνη σκέπασε την Αθήνα - «Έρχονται 30άρια τις επόμενες ημέρες»

Η παρατεταμένη μεταφορά, αν και δεν είναι πρωτόγνωρη για την εποχή, δεν αποτελεί συνηθισμένο φαινόμενο, αφού συνήθως τα επεισόδια μεταφοράς σκόνης δεν υπερβαίνουν σε διάρκεια τις δύο έως τρεις μέρες.

Μεταξύ των κυριότερων επιπτώσεων του φαινόμενου θα είναι:

Η συγκράτηση της ανόδου της θερμοκρασίας που αναμένεται κατά τις επόμενες ημέρες.
περιορισμένη κατά τόπους ορατότητα.
Η εκδήλωση λασποβροχών από την Πέμπτη κι έπειτα, οπότε αναμένονται φαινόμενα κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η μεταφορά της Αφρικανικής σκόνης προς τη χώρα έως το βράδυ του Σαββάτου 02/04.

Καιρός: Η αφρικανική σκόνη σκέπασε την Αθήνα - «Έρχονται 30άρια τις επόμενες ημέρες»

Μαρουσάκης: Στην Κρήτη ετοιμάζονται για 30άρια

Για το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης και τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες προειδοποίησε και ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Τι να πουν άλλωστε και στην Κρήτη που τις επόμενες ημέρες ετοιμάζονται για 30άρια…» έγραψε μεταξύ άλλων στο Facebook. Η θερμοκρασία στις αμέσως επόμενες ημέρες θα βρεθεί σε πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο στη βόρεια Κρήτη δεν αποκλείεται την Παρασκευή ο υδράργυρος να σκαρφαλώνει στους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα τοπικό φαινόμενο. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, και στην υπόλοιπη Ελλάδα θα δούμε αυξημένες θερμοκρασίες.

 


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα