Θα δούμε τέλος στις πατάτες από τις ταβέρνες;

patata e1648583821438
Spread the love

Μετά την «έκρηξη» στην τιμή του ηλιελαίου, οι τηγανιτές πατάτες τείνουν να γίνουν… είδος πολυτελείας σε πολλές ταβέρνες της χώρας.

Tomtop WW

Όλο και αυξάνονται τα εστιατόρια που βγάζουν από τους καταλόγους τους την τηγανιτή πατάτα. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι σε πολλές περιοχές της χώρας, οι ιδιοκτήτες έκριναν ότι μετά τις αυξήσεις στο ηλιέλαιο και γενικότερα στην ενέργεια είναι ασύμφορο να συνεχίσουν να σερβίρουν τηγανητά.

Google news

Όπως λένε το κόστος έχει ανέβει κατακόρυφα και οι ίδιοι δεν έχουν περιθώρια να το μετακυλήσουν στους πελάτες. Άλλωστε, οι πελάτες είναι το ίδιο πιεσμένοι και μάλιστα το τελευταίο διάστημα παρατηρείται πτώση στην κατανάλωση και στην κίνηση των καταστημάτων.

Οι τηγανιτές πατάτες δεν θα βρίσκονται όπως φαίνεται σε όλους τους καταλόγους εστιατορίων, στις Σέρρες και σε άλλες περιοχές.

Αυξήσεις όμως έχουν πάρει και όλα τα υπόλοιπα είδη με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων ψητοπωλείων να δίνουν καθημερνό αγώνα για να ανταπεξέλθουν στην άνοδο των τιμών.

Σφίγγουν κι άλλο το ζωνάρι όχι μόνο οι καταναλωτές αλλά και οι επιχειρήσεις καθώς μέρα με την ημέρα βλέπουν τους λογαριασμούς των εξόδων τους να ανεβαίνουν και καλούνται να ανταπεξέλθουν σε αυτό τον κυκεώνα των ανατιμήσεων προκειμένου να επιβιώσουν.

Είναι ενδεικτικά όσα περιγράφουν στην κάμερα του epiloges.tv οι επαγγελματίες του κλάδου:


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα