Η ημέρα που θα καταργηθούν όλα τα μέτρα του COVID.

mitsotakis34 e1648497818876
Spread the love

Ο αριθμός των κρουσμάτων έχει περιοριστεί σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες και η επιτροπή των ειδικών συνεδρίασε με ένα από τα βασικά θέματα τη σταδιακή κατάργηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού, με τον ΣΚΑΪ να έχει αποκλειστικές πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα της απόφασης της επιτροπής.

Zaful WW

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού το κυρίαρχο σενάριο είναι να μην υπάρχει έλεγχος για την είσοδο σε λιανεμπόριο και εστίαση των πιστοποιητικών εμβολιασμού στις 2 Μαΐου.

Google news

Στην ίδια λογική ως τότε θα έχουν καταργηθεί τα τεστ στα σχολεία, ενώ στην εστίαση, στον τουρισμό και τα καταστήματα τροφίμων θα υπάρχει μόνο ένα τεστ την εβδομάδα στους εργαζομένους. Μία δεύτερη σκέψη είναι να υπάρχει κατάργησή τους ως τις 31 Αυγούστου αν το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Στο ίδιο ρεπορτάζ υπήρξε αναφορά για κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μασκών εντός κλειστών χώρων μετά τις 2 Μαΐου, με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (νοσοκομεία, ΜΜΜ κτλ) να παραμένει η υποχρεωτικότητα ως έχει. Στα σούπερ μάρκετ η μάσκα θα παραμείνει υποχρεωτική μόνο για τους εργαζομένους ως τα τέλη Μαΐου, ενώ για τους πελάτες αναμένεται απόφαση ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων.

Στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι να να μπει ο Μάιος με τα λιγότερα δυνατά μέτρα ώστε να μην υπάρχουν εμπόδια στην έναρξη της τουριστικής περιόδου.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα