Ψωμί από τον φούρνο ή το σπίτι; Τι συμφέρει;

psomi e1648069372876
Spread the love

Δεν συμφέρει να φτιάχνει κανείς ψωμί στο σπίτι του με τις ανατιμήσεις που έχουν γίνει στο ηλεκτρικό ρεύμα τόνισε με έμφαση ο κ. Ελευθεριάδης
Για το εάν συμφέρει να αγοράζει κανείς το ψωμί από το φούρνο ή να το φτιάχνει στο σπίτι εν μέσω ανατιμήσεων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, εξήγησε ο φούρναρης από τον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης, Ρωμαίος Ελευθεριάδης μιλώντας στο MEGA.

Redmagic WW

Δεν συμφέρει να φτιάχνει κανείς ψωμί στο σπίτι του με τις ανατιμήσεις που έχουν γίνει στο ηλεκτρικό ρεύμα τόνισε με έμφαση ο κ. Ελευθεριάδης και πρόσθεσε ότι 1 κιλό ψωμί στο φούρνο κοστίζει περίπου 2 ευρώ με 2,40 ευρώ.

Google news

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, σε πολλούς φούρνους της Θεσσαλονίκης έχει αυξηθεί από την Τετάρτη πάνω από 1 ευρώ η τιμή του ψωμιού διότι έχουν αυξηθεί οι τιμές στις πρώτες ύλες. Αξιοσημείωτο είναι δε ότι σε πολλούς φούρνους η τιμή του ψωμιού έχει σκαρφαλώσει” και στο 1,30 ευρώ.

Πόσο κοστίζει 1 κιλό ψωμί για ζύμωμα στο σπίτι

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA για 1 κιλό ψωμί ζύμωμα στο σπίτι χρειάζονται τα εξής:

Αλεύρι 600 γραμμαρίων: 90 λεπτά

Μαγιά η ξερή 30 λεπτά

Σύνολο 1, 20 ευρώ. Εάν βάλει κανείς και λάδι στο ψωμί το κόστος θα ανέλθει στο 1,40 ευρώ. Σημειώνεται ότι το κόστος αυτό είναι χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με τον κ. Ελευθεριάδη, για να ψήσει κανείς το ψωμί χρειάζεται 45 λεπτά με 1 ώρα. Και αυτό σημαίνει ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να καταναλώσει κανείς ρεύμα.


Spread the love

Written by 

Σχετικά άρθρα